Therapieën

Enzymtherapie

Enzymen zijn lichaamseigen stoffen, die omzettingen tot stand brengen en alle processen in ons lichaam regelen.

Alles functioneert door de werking van enzymen in alle organen en cellen van ons lichaam. Ze zijn vergelijkbaar met bougies in een auto. Een dure auto met de beste benzine rijdt niet als de bougies niet vonken. Als enzymen niet in de juiste verhouding aanwezig zijn in ons lichaam, werken processen in ons lichaam niet goed. Waardoor ons lichaam niet optimaal functioneert. Door middel van enzymtherapie en voedingssupplementen worden tekorten aangevuld, zodat ons lichaam weer optimaal gaat functioneren. Enzymtherapie is 100% natuurlijk, heeft geen schadelijke bijwerkingen en kan langdurig naast bestaande medicatie worden toegepast.

» Lees verder over enzymtherapie

Audio Visuele Entrainment (AVE)

De hersenen sturen alle lichamelijke en psychische processen in ons lichaam aan. In geval uw centrale zenuwstelsel niet goed functioneert kan dit lichamelijke, neurologische en psychische aandoeningen tot gevolg hebben.

Braintraining optimaliseert uw centrale zenuwstelsel en traint uw hersenen hun totale potentieel te gebruiken. Het effect is in alle lagen prettig merkbaar, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Heeft u last van emotionele of mentale klachten, een Burn-out, een trauma, fobieën of staat u onder zware druk of stress? Audio Visuele Entrainment stimuleert het los laten van oude en mogelijk schadelijke paden, waardoor nieuwere en efficiëntere paden kunnen worden aangelegd.

» Lees verder over AVE

Q-EEG/EEG

Om een verantwoord behandelplan op te stellen is een Q-EEG onderzoek noodzakelijk. Een Q-EEG geeft een driedimensionaal beeld van onze hersenen.

Door dit onderzoek wordt inzicht verkregen in de connecties tussen onze hersenen onderling. Deze connecties worden weergegeven in een brainmap. De brainmap legt vast waar de connecties uit balans zijn of niet aanwezig. Hierdoor wordt in kaart gebracht welk gedeelte van de hersenen getraind moeten worden. Q-EEG's, die tijdens en na de behandeling(en) gemaakt worden, geven inzicht in de vorderingen en resultaten van de neurofeedback, rTMS,of tDCS behandelingen.

» Lees verder over Q-EEG

Neurofeedback therapie

Optimaliseer uw hersenfunctie met Neurofeedback training. Dit is een gespecialiseerde methode om de hersenen te trainen, zodat deze beter gaan functioneren.

De hersenen sturen ons lichaam, ons gedrag, onze emoties en ons denken aan. Het verbeteren van onze hersenfunctie kan dan ook heel veel kopzorgen wegnemen. Denk aan depressie, leer- en gedragsproblemen, innerlijke onrust, onze motoriek of het moeten leveren van topprestaties. Met Neurofeedback worden onze hersenen getraind om flexibeler en efficiënter te gaan functioneren. Hierdoor kan uw innerlijke rust, helderheid in denken en concentratie toenemen. Maar ook andere diagnoses worden met blijvend herstel aangepakt. Het is een wel vereiste dat eerst via een QEEG inzicht verkregen wordt in de connecties van de hersenen onderling.

Lees verder over neurofeedback therapie

tDCS

tDCS is een relatief eenvoudige behandelmethode, die heel exact specifieke delen van de hersenen kan stimuleren of juist afremmen, waardoor er een optimale balans in de hersenactiviteit gerealiseerd wordt en snel resultaten te zien zijn.

Deze behandelmethode kan succesvol ingezet worden bij o.a ADHD, depressie, burn-out, en dyslexie. tDCS kan ook ingezet worden om uw geheugen een boost te geven, waardoor u in staat bent zich veel meer dingen te herinneren en te onthouden.

Lees verder over tDCS

CES (Crania Electro Stimulatie)

In onze hersenen zorgen neurotransmitters voor ons geheugen, lichamelijk welzijn, energieniveau en onze informatieverwerking. Als onze neurotransmitters onvoldoende geproduceerd worden, kan dit leiden tot problemen. CES stimuleert de productie van neurotransmitters. CES is daarmee een betrouwbare behandelmethode voor de vermindering van angsten, depressieve gevoelens, pijn, slaapproblemen en verbetering van de cognitie (onze kennisverwerving). Extra onderzoek heeft uitgewezen, dat CES ook een effectieve behandelingsmethode is bij vermindering van spanning en verhoging van het IQ.

Lees verder over CES

Lichttherapie

Kan uw lichaam maar niet wennen aan de zomertijd of blijft u hangen in uw winterdip? Reist u veel en breekt de jetlag u op? Werkt u in ploegendiensten?

Lichttherapie is een behandeling om de aanmaak van melatonine te reguleren en daarmee uw dag- en nachtritme te herstellen. Ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking is niet voldoende in staat zich aan te passen aan de veranderende hoeveelheid licht tijdens de verschillende seizoenen. Lichttherapie is inmiddels een volkomen geaccepteerde behandeling van seizoensgebonden stemmingsklachten. Lichttherapie is ook succesvol bij het behandelen van depressies, Burn-Out of zelfs Alzheimer en Parkinson.

Lees verder over lichttherapie

rTMS

rTMS staat voor repetetive Transcranial Magnetic Stimulation, oftewel herhaalde magnetische hersenstimulatie.

rTMS is een innovatieve, door verschillende studies en onderzoeken bewezen, aanvullende behandeling van Dementie, Depressie, Alzheimer, Parkinson, ADHD, Burn-out, Schizofrenie en Angsten. rTMS is een niet belastende therapie waarbij de doorbloeding en elektrische activiteit in specifieke delen van de hersenen toe- dan wel afneemt door middel van magnetische stimulatie. Hierdoor zullen in de meeste gevallen uw klachten afnemen en uw algehele conditie verbeteren. Het is een wel vereiste dat eerst via een QEEG inzicht verkregen wordt in de connecties van de hersenen onderling.

Lees verder over rTMS

Cefaly behandeling

Behandeling en preventie van hoofdpijn en van stress (STX-MED)

Cefaly is een goede behandelmethode bij frequente hoofdpijn, migraine, angst en stress. Cefaly verandert uw leven: een aangename behandeling remt de pijn, stopt de hoofdpijn, kalmeert de angst en vermindert de stress. Enkele behandelingen per week volstaan om een toestand van algemeen welzijn terug te vinden en hoofdpijn en stress te elimineren.

Lees verder over Cefaly behandeling