Enzymtherapie

Enzymen zijn lichaamseigen stoffen, die omzettingen tot stand brengen en alle processen regelen in ons lichaam. Alles functioneert door de werking van enzymen in alle organen en cellen van ons lichaam.

Ze zijn vergelijkbaar met bougies in een auto. Een dure auto met de beste benzine rijdt niet als de bougies niet vonken. Als enzymen niet in de juiste verhouding aanwezig zijn in ons lichaam, werken processen in ons lichaam niet goed. Waardoor ons lichaam niet optimaal functioneert.

Door middel van enzymtherapie en voedingssupplementen worden tekorten aangevuld, zodat ons lichaam weer optimaal gaat functioneren. Enzymtherapie is 100% natuurlijk, heeft geen schadelijke bijwerkingen en kan langdurig naast bestaande medicatie worden toegepast.

Neem vrijblijvend contact met ons op en ga u beter voelen.
 

Wat is Enzymtherapie?

Enzymtherapie kan helpen/ verbetering geven bij: allerlei chronische aandoeningen, Reuma, COPD, Burn-Out, Stress, Ontwikkelingsstoornissen, Allergieën, ADHD, Hart-en vaatziekten, Jicht, Stofwisselingsproblemen, Depressies, MS, Ontstekingen/Infecties, Psychische problemen, ziekte van Lyme, Oogklachten.
 

Wat zijn enzymen?

Enzymen, daar hebben we allemaal wel eens van gehoord. Misschien van de reclames op TV of het internet. Of u herinnert zich iets van de biologielessen op school over eiwitsplitsende en vetsplitsende enzymen enz.

Een meer officiële definitie van enzymen is deze:
“Een enzym is een eiwitachtige stof, die richting en snelheid geeft aan biochemische processen in het lichaam, zonder dat hij daarbij zelf verandert”
 

Wat doen enzymen?

Enzymen zijn lichaamseigen stoffen , die overal in ons lichaam aanwezig en werkzaam zijn. Ze hebben een regulerende functie. Geen enkel proces in ons lichaam kan verlopen zonder de tussenkomst van enzymen.

Verschillende enzymen zijn dus in alle lichaamscellen van alle organen werkzaam. Onze spijsvertering, ademhaling, bloeddruk, en nieren; alles werkt omdat er in alle organen en in elke cel van het lichaamenzymen werkzaam zijn, die de processen regelen en omzettingen tot stand brengen.

Je kunt enzymen vergelijken met de bougies van een auto. We kunnen de duurste auto met de sterkste motor volgooien met de beste benzine, maar als de bougies niet vonken, zal de auto niet rijden. Zo kan ons lichaam niet functioneren zonder de aanwezigheid van enzymen.Enzymen worden doorlopend gevormd uit bouwstoffen die in ons lichaam aanwezig zijn: aminozuren, vitaminen en mineralen.
Enzymen die in de cel werkzaam zijn heten “cellulaire”enzymen. Enzymen die buiten de cel werkzaam zijn, in speeksel en spijsverteringssappen zoals pepsine, lipase en pancreatine, heten “humorale” enzymen.

Als alle soorten enzymen in voldoende hoeveelheden in ons lichaam aanwezig zijn en hun werk goed doen, is de gezondheid optimaal.
Helaas gaat er wel eens iets mis. Door aangeboren aanleg, verouderingsprocessen, verarming van ons voedsel, stress, milieu-invloeden en chemische toevoegingen aan ons voedsel, kan het voorkomen dat er onvoldoende van bepaalde enzymen in ons lichaam onvoldoende van bepaalde enzymen aanwezig is en de enzymwerking daardoor tekort schiet en bepaalde functies niet meer naar behoren kunnen worden uitgevoerd. Ziekteverschijnselen zijn dan het gevolg.
 

Wat doet enzymtherapie?

Enzymtherapie berust op het aanvullen van ontbrekende enzymonderdelen. In 1947 begon men in Nederland te experimenteren met de ontwikkeling van cellulair werkende enzymen.

Humoraal werkende spijsverteringsenzymen bestonden al. Uiteindelijk is het gelukt om een aantal preparaten te ontwikkelen, die de celwand kunnen passeren en zo hun werkzaamheid kunnen ontplooien in de lichaamscellen.
Door een aminozuurcomplex te koppelen aan het enzym is deze in staat daar in het lichaam te komen, waar een tekort is. Je zou de aminozuurcomplexen kunnen vergelijken met de huidige routeplanners in een auto, zoals een “Tom Tom”. 
Een revolutionaire uitvinding, die wereldwijd is gepatenteerd. De medische wereld staat er nog wat sceptisch tegenover, maar in de praktijk worden met enzymtherapie opzienbarende resultaten behaald.

Gesteld kan worden dat enzymtherapie een volkomen veilige therapie is want:

 • Het bestaat uit 100% natuurlijke lichaamseigen stoffen
 • Er zijn geen schadelijke bijwerkingen
 • Enzymtherapie kan naast de bestaande medicatie gebruikt worden, vooral in de beginfase van de behandeling


Door de afwezigheid van schadelijke bijwerkingen is het mogelijk om enzymen langdurig te gebruiken.
 

De werking

Wanneer men begint met enzymtherapie, moet men wel weten dat het hier niet om snelle chemische middelen gaat, maar om biochemische preparaten.

Ze werken niet meteen want er moet een voorraad worden opgebouwd in het lichaam. Men moet dus wat geduld hebben en geen onmiddellijke resultaten verwachten. Enzymtherapie richt zich namelijk op de oorzaak van een ziekte en deze wijze van herstellen heeft meer tijd nodig dan een therapie die alleen de symptomen bestrijd. Wij adviseren om minimaal 3 maanden enzymtherapie te proberen.

Ondanks het feit, dat er veel “uitbehandelde” patiënten bij ons terecht komen, zijn de resultaten erg goed te noemen. Bij hart-en vaatziekten bijvoorbeeld heeft 80% van de met enzymtherapie behandelde patiënten uitstekende resultaten.

Enzymtherapie kan ingezet worden bij o.a:

 • Reuma
 • Ontstekingen/infecties zoals griep, verkoudheid, 
 • Hart-en vaatklachten, zoals een te hoge/te lage bloeddruk, te hoog cholesterolgehalte, (slag)aderverkalking, spataderen
 • Allergieën, zoals hooikoorts
 • Oogklachten
 • Astma/bronchitis, longemfyseem
 • Eczeem
 • Stress, burn-out
 • Concentratieproblemen, innerlijke onrust
 • Wondontstekingen
 • Stofwisselingsziekten
 • Colitis Ulcerosa
 • Depressie, fobieën
 • Jicht
 • MS
 • Gordelroos, Infecties
 • Ziekte van Lyme
 • Osteoporose
 • Hepatitis B
 • Ziekte van Pfeiffer
   

Wanneer welke enzymen?

 
ALLERGASE

Allergase bevat co-enzymen en peptiden van plantaardige oorsprong, die de eigen enzymproductie en enzymwerking reguleren en de werking van histaminase kunnen activeren. Het is een 100% natuurlijk voedingssupplement zonder dierlijke componenten en zonder toegevoegde kleur- geur- en smaakstoffen.

Werking
Het helpt de luchtwegen gezonder te maken
Het helpt als er pollen in de lucht zijn, bv hooikoorts
Controle over afwijkende reacties van het immuunsysteem

NB: Allergase wordt in het begin van de behandeling samen met Immunase ingezet.

IMMUNASE
Verkoudheid, griep, keelontsteking, infecties, bacteriën, virussen, schimmels. Ze zijn bij iedereen bekend. Voor al deze kwaaltjes en ongemakken gaan we meestal niet naar de dokter. We weten allemaal wel een aantal huismiddeltjes, die we met wisselend succes toepassen. Een verkoudheid is lastig, maar na een paar dagen gaat het weer over.

Een griep moeten we uitzieken, daar weet zelfs de dokter geen raad mee. Toch vreemd dat we wel naar de maan kunnen maar een griep of verkoudheid niet gemakkelijk kunnen genezen. Schimmelinfectie is ook bij veel mensen bekend. Vooral als je regelmatig in het zwembad of de sportzaal komt. En dan zijn er ook nog ernstige ontstekingen. Vooral virusinfecties zijn berucht om hun hardnekkigheid. 
Denk aan Hepatitis B, de ziekte van Pfeiffer, of gordelroos. Voor al deze ongemakken en kwalen, ook de ernstige, is er nu een goed natuurmiddel te weten: Immunase.

De werking van Immunase
Immunase bevat co-enzymen en peptiden die de eigen enzymproductie en enzymwerking reguleren. De etherische, van oorsprong, plantaardige oliën in dit preparaat hebben een antimicrobiële werking. Immunase bevat ook nog de substantie allylrhodanide. 

Allyirhodanide munt uit door een sterke bactericide, fungicide en viricide werking. Het is daarmede een krachtig, natuurlijk breedspectrum-antibioticum. Het is een 100% natuurlijk voedingssupplement zonder dierlijke componenten en zonder toegevoegde kleur - geur en smaakstoffen.

Waar het helpt het bij? 
Het helpt de luchtwegen gezonder te maken Het ondersteunt het afweersysteem (homeopathische penicilline)/immuunsysteem
Helpt infecties en ontstekingen te bestrijden.

Toepassing
Acute klachten: Als de eerste verschijnselen van bijvoorbeeld verkoudheid en griep zich voordoen is het belangrijk om zo snel mogelijk met Immunase te beginnen. Zorg er dan ook voor dat u altijd Immunase in huis hebt, vooral wanneer ontstekingen en infecties gemakkelijk terugkeren.

Chronische klachten
Wanneer u last hebt van een chronische aandoening, waarbij infecties en ontstekingen regelmatig terugkeren, dan is het wenselijk om dagelijks een onderhoudsdosis te nemen. Op deze manier kan Immunase preventief aangewend worden zonder enige vorm van schadelijke bijwerkingen. Hierdoor kunnen beschadigingen aan de weefsels worden voorkomen of beperkt.

Langdurig gebruik
Het is belangrijk om te weten dat, Immunase ook bij langdurig gebruik, geen schadelijke bijwerkingen heeft. Er ontstaat geen immuniteit tegen Immunase bij langdurig gebruik. U kunt Immunase ook uitwendig gebruiken. Er is een Immunase spray. deze kan dienen als ontsmettingsmiddel bij wondjes, huidinfecties en bij voetschimmel.

OCULASE
De werking van Oculase
Oculase bevat co-enzymen en peptiden van plantaardige oorsprong, die de eigen enzymproductie en enzymwerking reguleren, zodat de afnemende synthese van mucopolysacchariden afgeremd kan worden.
Oculase activeert een viertal enzymen, die een dominerende positie innemen onder die enzymen, die in speciale, tot de chondroblasten behorende cellen, mucopolysacchariden opbouwen, te weten:
• Glucosamine-kinase
• Glucosamine-acetyl-transferase
• Sulfaat-adenyl-transferase
• Chondroitine-sulfo-transferase

Deze moleculen vormen de belangrijkste substantie van het transparante weefsel van het oog. Oculase is een 100 % natuurlijk voedingssupplement zonder dierlijke componenten en zonder toegevoegde kleur - geur en smaakstoffen.

Waar helpt het bij? 
• 
Het helpt om scherp te zien 
• Is ontstekingwerend
• Ziekten van het transparante weefsel van het oog

Opmerking: Oculase is geen oogdruppel

Hoornvlies- en lensvertroebeling
Zoals alle structuren van het organisme worden ook de transparante weefsels voortdurend vernieuwd. Nieuwe moleculen worden onder enzymatische katalyse opgebouwd of uitgewisseld. Vooral de sulfaatgroep is onderhevig aan een snelle uitwisseling. De vorming van enzymen neemt af naarmate we ouder worden en daarmee ook de vernieuwing van het transparante weefsel, zodat hoornvlies- en lensvertroebeling kunnen optreden. In sommige gevallen kan het gezichtsvermogen ook verslechteren, doordat een of ander enzym door toxinen geblokkeerd wordt. Onder zulke omstandigheden kan door substitutie of activering van de genoemde enzymen de transparantie van lens en hoornvlies verbeterd en worden. In sommige gevallen heeft Oculase het verloren gaande gezichtsvermogen hersteld (perifere amaurose) of een verminderde functie van de hersencellen, die de impulsen die van de waarnemingsorganen van de ogen uitgaan, verwerkt, gereactiveerd. In zo’n geval zal Oculase wel gecombineerd moeten zijn met Venase en Neurolase!

REUMASE
De werking van Reumase 
Reumase bevat co-enzymen en peptiden van plantaardige oorsprong die de eigen enzymproductie en enzymwerking reguleren, zodat bindweefselziekten, door inactiveren van o.a. peroxiden, afgeremd kunnen worden. Het is een 100 % natuurlijk voedingssupplement zonder dierlijke componenten en zonder toegevoegde kleur, geur en smaakstoffen. Reumase activeert een viertal enzymen. Twee sulfateringsenzymen voor de inbouw van de kwetsbare sulfaat-groepen in het bind- en steunweefsel, een enzym voor herstel van functiestoornissen van zenuwen, en tenslotte een enzym voor de ontgifting van het bindweefsel van, ontsteking en degeneratie veroorzakende, peroxyden, te weten:


• Sulfaat - adenylyl - transferase
• Chondroitine - sulfo - transferase 
• Choline - acetyl - transferase 
• Katalase

Waar helpt het bij?
Het zorgt voor soepele spieren en gewrichten en het helpt bij ziekten van het bindweefsel en de gewrichten, oa: Reumatische ziekten, lupus Erythematodes, sclerodermie.

NEUROLASE
De werking van Neurolase 
Neurolase bevat co-enzymen en peptiden van plantaardige oorsprong, die de eigen enzymproductie en enzymwerking reguleren zodanig dat eurovegetatieve klachten verminderd, cq opgeheven kunnen worden.
Neurolase activeert een viertal enzymen. Deze nemen in de energieproductie van de neuronen bij het overbrengen van prikkels en bij het ontgiften van het weefsel van de met deze processen gepaard gaande ammoniakproductie een centrale plaats in:

• Succinaat-dehydrogenase
• NAD-kinase
• Acetyl-CoA-synthetase
• Glutamine-synthetase

Neurolase is een 100 % natuurlijk voedingssupplement zonder dierlijke componenten en zonder toegevoegde kleur – geur en smaakstoffen.

Waar helpt het bij? 
• Het verbetert de concentratie en het geheugen.
• Het helpt bij vermoeidheid en innerlijke onrust. 
• Kan helpen bij psychische klachten als Burn-out, Depressie, Fobieën. 
• Kan verbetering brengen bij ontwikkelingsstoornissen/problemen als ADHD, NLD

VENASE
De werking van Venase
venase activeert een vijftal enzymen, te weten:

• Lipase
• Vetzuur-oxydase
• Aminoxydase
• Tyrosinase
• Triacylglycerol-lipase

Deze nemen in de afsplitsing en afbraak van vetzuren, de bloedverdeling in het organisme en de regulering van de bloeddruk onder fysiologische condities een centrale plaats in. Het is een 100 % natuurlijk voedingssupplement zonder dierlijke componenten en zonder toegevoegde kleur, geur en smaakstoffen.

Waar helpt het bij?
• Helpt bij Hart- en vaatziekten
• Helpt bij Hypertensie en behoud van een normale bloeddruk
• Helpt bij het verlagen van een te hoog cholesterolgehalte