tDCS

tDCS is een relatief eenvoudige behandelmethode, die de optimale balans in de hersenactiviteit kan herstellen.

Integrale Therapie Zoetermeer - tDCS

Deze behandelmethode kan onder andere ingezet worden bij ADHD, depressie, Burn-Out, en dyslexie. tDCS kan ook ingezet worden om uw geheugen een boost te geven, waardoor u in staat bent, zich veel meer te herinneren en te onthouden. Een van onze nieuwste ontwikkelingen is de behandeling van Alzheimer, door middel van tDCS. Deze ziekte zorgt ervoor dat er steeds meer ‘vergeten’ wordt. Wat er gebeurt is dat de hersenfunctie achteruit gaat in bepaalde delen van de hersenen. Door middel van tDCS trachten we de hersenfunctie te behouden, waardoor Alzheimer niet meer de slopende ziekte is zoals deze nu bekend staat.

HOE WERKT HET?

In een speciale badmuts worden elektroden geplaatst. Deze elektroden geven een zeer lage spanning af waardoor bepaalde delen van de hersenen gestimuleerd worden, of juist afgeremd. Hierdoor wordt de optimale balans in de hersenactiviteit en in de hersenfunctie gerealiseerd. Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van de klachten zijn 10 behandelingen meestal voldoende. Voor een Alzheimerbehandeling: 3 maanden 3 x in de week.

Integrale Therapie Zoetermeer - tDCS - achterhoofd
Integrale Therapie Zoetermeer - tDCS - hoofd
CONTACT OPNEMEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER rTMS

Wat is tDCS?

tDCS staat voor ‘trans-carniale direct current stimulation’. Er wordt een positieve stimulatie-elektrode geplaatst op het gebied wat we willen stimuleren en een negatieve elektrode om de zwakke stroom, van ongeveer 1mA, weer uit het hoofd te geleiden.

tDCS is niet invasief, de patiënt voelt zich comfortabel tijdens de behandeling.

Het gebruik van elektriciteit als behandelmethode gaat terug naar de jaren 43-48 AD. Oorspronkelijk werden vissen gebruikt, bijvoorbeeld de torpedo vis. Deze vis was in staat om elektrische schokken te geven. Het onderzoek naar het tegenwoordige gebruik van elektriciteit als behandeling is pas voortgezet rond 1949.

Is tDCS veilig?

Zoals beschreven is tDCS een niet-invasieve behandelmethode die gebruikt kan worden voor de behandeling van verschillende soorten klachten. De behandelmethode is veilig en kent slechts weinig bijverschijnselen, mits een paar spelregels in acht worden genomen. Allereerst dient de stroomsterkte beperkt te worden tot circa 1 – 4 mA. Verder wordt geadviseerd een behandeling op te bouwen uit sessies van 20 minuten. Als aan deze voorwaarden is voldaan dan kan tDCS op een veilige manier worden toegepast.

De veiligheid van tDCS is inmiddels goed onderzocht, onder andere aan de universiteit van Göttingen. De gevonden mogelijke bijverschijnselen zijn een licht tintelend en of jeukend gevoel tijdens de behandeling. Soms kan er ook vermoeidheid optreden. Deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard en treden niet altijd op.

Tijdens het intake gesprek zal worden bepaald of tDCS een geschikte behandeling is voor u. Er zijn een aantal mogelijkheden waarom een tDCS behandeling niet geschikt kan zijn, zoals het hebben van een metalen implantaat of recente neurochirurgie.

Waarvoor kan tDCS gebruikt worden?

tDCS is te gebruiken bij:

  1. Aandachtsstoornissen
  2. ADHD/ADD
  3. Depressie
  4. Tinnitus
  5. Pijnbestrijding
  6. Fibromyalgie
  7. Dyscalculie
  8. Dyslexie.
  9. Herstel van herseninfarct

Een van onze nieuwste ontwikkelingen is de behandeling van Alzheimer, door middel van tDCS. Deze ziekte zorgt ervoor dat er steeds meer ‘vergeten’ wordt. Wat er gebeurd is dat de hersenfunctie achteruit gaat in bepaalde delen van de hersenen. Door middel van tDCS trachten we de hersenfunctie te behouden, waardoor Alzheimer niet meer de slopende ziekte is zoals deze nu bekend staat.

Integrale Therapie Zoetermeer Bodyscan Hart Groen

EEN COMPLETE BODYSCAN VOOR MAAR € 219,-

BINNEN 5 MINUTEN METEN WIJ UW GEZONDHEID DOOR

In deze kort tijd wordt uw lichamelijke conditie, levensstijl, de werking van uw hersenen,uw hart-en bloedvaten, uw ademhalingsstelsel, uw spier-en zenuwstelsel, uw spijsverteringsstelsel en nog veel meer doorgemeten. En binnen 14 dagen kunnen we gelijk aan de slag om uw gezondheid te verbeteren!

MEER OVER DE BODYSCAN