Ontwikkelingen

Multi Color Omniscreen
Het gebruik van kleuren bij medicatie heeft een lange
geschiedenis. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van kleuren of applicatie met audiovisuele entrainment. Er is wel veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van kleurentherapie.

Er zijn verschillende kleuren getest die onze stemmingen en emoties beïnvloeden. Deze kleuren geven indrukken af aan onze gevoelens en ruimte in ons denken. Vaak zijn bepaalde kleuren in verband te brengen met een kalmerend effect of een gevoel van welzijn.

Met de Multi Color Omniscreen maken wij met wit, rood, groen en blauw licht een combinatie van kleuren. Daarmee kan de therapeut een uitgebreid scala aan kleuren creëren die gebruikt kunnen worden voor een basis kleurentherapie. Hiermee kan de therapeut de diverse AVE programma’s verbeteren en optimaliseren.

Kleur suggesties
Ieder mens heeft een voorkeur voor een kleur waarbij hij of zij zich wel bevindt. De therapeut zal er naar streven deze kleur in de AVE sessie te betrekken.

Wit 
Alle onze onderzoeken zijn gebaseerd op wit licht stimulatie.

Blauw
Kalmeert en is ontspannend. Deze kleur kan gebruikt worden voor diepe meditatie of slaap en zal bijvoorbeeld gebruikt worden met een 'Theta State 5 Meditation' of 'Schumann' sessie.

Cyaan
Is een blauw getint licht. Hiermee is aangetoond dat het de pijn kan verminderen en gebruikt kan worden bij elke sessie: bijvoorbeeld bij epilepsie (Takahashi & Tsukahara).

Groen 
Is effectief voor pijn reductie en meditatie. En wordt gebruikt met bijvoorbeeld Alpha en Schumann sessies.

Geel
Verbetert kennis en concentratie. Kan gebruikt worden bij Beta. ADD en ADHD Brain Brightner sessies.

Rood
Is fysiek opwindend en kan gebruikt worden om meer kracht naar voren te brengen. Maar kan ook angsten veroorzaken. Dus mag alleen therapeutisch gebruikt worden bij Beta en Energizer sessies.

Anilinerood
Is het beste voor contemplatieve meditaties en het opbouwen van creativiteit. Wordt gebruikt voor artistieke ontwikkeling en Theta sessies.