Aphanizomenon Flos Aquae

Integrale Therapie Zoetermeer - Aphanizomenon Flos Aqua

De blauwgroene oeralg uit het Klamath meer, die vanwege haar Latijnse benaming (Aphanizomenon flos aquae) Afa Alg wordt genoemd, wordt in vele vakpublicaties en boeken bestempeld als “het perfecte superlevensmiddel van de natuur”.

Vele onderzoeken tonen aan, dat deze zoetwateralg een ideale verrijking van het dagelijks menu is. Als wildgroeiend totaalorganisme heeft zij een hogere voedingsstofdichtheid dan ieder ander bekend levensmiddel. Door haar rijkdom aan vitale stoffen brengt de Afa Alg de tekorten in evenwicht, waardoor het lichaam, de in haar huizende geneeskracht, beter kan ontplooien.

De blauwgroene Afa Alg groeit in het Klamth meer, dat op 1400 meter hoogte ligt. Het is een natuurlijk voedingsmiddel dat een totaalwerking heeft op het lichaam en de ziel. Hij wordt op zorgzame wijze geoogst en met gebruik van de “Refractance Windom TM technologie” gedroogd. Bij dit nieuwe droogprocédé wordt de waardevolle samenstelling aantoonbaar nog beter behouden dan bij het, tot nu toe gebruikelijke, vriesdroogprocedé. In de vorm van poeder en pastilles staat de alg ons met jarenlange houdbaarheid ter beschikking. Met wat water of groentesap is deze zoetwateralg uniek in haar lichte verteerbaarheid en assimilatievermogen. 95% van de voedingsstoffen kunnen direct door het lichaam worden gebruikt.

1,5 gram van de gedroogde alg dekt de complete lichaamsbehoefte van alle acht essentiële aminozuren. Niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief. Dit komt doordat de samenstelling van de aminozuren gelijk is aan die van het menselijk lichaam en daardoor in de behoefte voorziet van het lichaam. De Afa Alg bevat alle mineralen en sporenelementen die het menselijk lichaam nodig heeft en dit in een samenstelling die als “maatwerk” in de behoeftes voorziet. Alle mineralen en overige vitale stoffen ondersteunen elkaar onderling bij de werking. Het menselijk lichaam kan het eiwit van de Afa Alg veel makkelijker opnemen dan dierlijk eiwit. Bovendien vormt zij geen eiwitafval in de darmen. Daarin onderscheidt de hij zich van alle plantaardige en dierlijke eiwitbronnen.

Tot nu toe werden meer dan 40 (!) mineraalstoffen geanalyseerd, die aan enzymen zijn gebonden en daardoor eveneens bijzonder makkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen. De Afa Alg bevat waardevolle onverzadigde vetzuren, zoals gammalinolzuur, één van de meest waardevolle, meervoudig onverzadigde vetzuren in de moedermelk, die tot nu toe slechts in weinig levensmiddelen is aangetroffen.

Als enig levensmiddel bevat ze hetzelfde spectrum aan actieve essentiële

vetzuren als moedermelk, als ook Peptide (“Substantie P”) dat het immuunsysteem versterkt. Tevens bevat de Afa Alg EPA- en DHA-vetzuren (sleutelsubstanties voor de vorming van menselijke hersenen), alle vitamines- waaronder de voor de vegetariër zo belangrijke vitamine B12 in voldoende hoeveelheid- en meer chlorofyl dan in ieder ander levensmiddel.

De uitgeputte grond, de belasting van het milieu, de te vroege oogst en de vele andere factoren zorgen dat een gezonde voeding vaak niet voldoende vitale stoffen bevat. Een toenemend aantal bekende geneeskundigen en voedingsdeskundigen meldt een ontoereikende verzorging door foutieve en gebrekkige voeding. Heden ten dage moet men vier appels eten om aan het gehalte vitale stoffen van een appel uit 1990 te komen. Tegelijkertijd neemt de markt in kunstmatig vervaardigde vitamines en voedingssupplement een geweldige vlucht. De vraag is of deze preparaten werkelijk het alternatief zijn.

De werking op hersenen, geest en gemoed

Bijna eenieder, die de alg regelmatig inneemt, meldt een stemmingverbetering. Ook voor de hersenen schijnt het de ideale “brandstof” te zijn. De, in de Afa Alg in grote getale aanwezige, biophotonen passeren ongehinderd de bloed-hersen barrière en “wandelen” direct de hersenen binnen, waar ze helpen neuronale dwarsverbindingen tussen de hersenhemisferen te bouwen. Dit maakt ons alert, intuïtiever, evenwichtiger en creatiever.

EEG-metingen in het kader van een placebogecontroleerde studie aan de Universiteit van Mexico tonen aan, dat de afa-alg specifieke delen van de hersenen stimuleert. Uit de metingen van de hersenstromen laat zich een verbetering van de hersenintegratie afleiden en verdere tests laten zien, dat die delen van de hersenen die met concentratiestoringen, depressies, prikkelbaarheid, slecht geheugen en slaapstoornissen in verbinding staan, beter met elkaar verbonden zijn.

Toepassing en dosering

De beste werking verkrijgt men door inname van de alg op de nuchtere maag met wat water. Neemt men de alg in de namiddag of ‘s avonds, dan wordt men in de regel zo monter, dat men mogelijk niet inslaapt. Wie bijtijds slapen wil, dient hiermee rekening te houden. Een regelmatige inname is zinvol. De meeste mensen hebben 1-2 gram per dag nodig. Kinderen hebben minder nodig vanaf 2 jaar 0,5 gram en vanaf 5 jaar 1 gram.

In geval grote belasting of bij intensieve sportbeoefening kan de dosis ook verhoogd worden. De ‘juiste’ hoeveelheid is individueel verschillend. Een overdosering heeft in de acclimatietijd hoogstens eenmalig diarree tot gevolg.

Belangrijk: Vrouwen die tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding de alg willen beginnen in te nemen, dienen te overleggen met een ervaren arts of deskundige. Het lichaam van de moeder kan tijdens de eerste maanden waarin de algen worden ingenomen, de opgeslagen gifstoffen in het lichaam verhoogd gaan uitscheiden. Deze afvalstoffen kunnen dan via de placenta of de moedermelk het kind belasten.

Kinderen, volwassenen en oudere mensen

Door de brede totaalwerking van de Afa Alg kunnen zowel kinderen als volwassenen profiteren zodat men beter kan functioneren en lichamelijk en geestelijk betere prestaties levert.

Oudere mensen eten vaak minder en kunnen de voedingsstoffen uit het eten slechter opnemen. Hierdoor bouwen ze een tekort aan vitale stoffen op. Veelal ontbreken vitamine C, zink, bètacaroteen, vitamine B1 en B12, foliumzuur, gammalinolzuur, magnesium, molybdeen, chroom, calcium en ook ijzer. Het complete organisme van de Afa Alg bevat deze stoffen in licht verteerbare vorm. Chlorofyl en het schaarse, immuunsysteemstimulerende, phycocyanin (blauwe kleurstof) zijn slechts twee van de elf kleurstoffen, die als natuurlijke antioxidanten het lichaam in de strijd tegen vrije radicalen ondersteunen. De afa Alg bevat onder andere 60 tot 70 % plantaardig eiwit (meer dan ieder ander levensmiddel), 12 van de meest belangrijke vitamines (2 gram afa-alg bevat meer bètacaroteen dan 1 wortel!), de belangrijkste mineraalstoffen in ideale samenstelling, belangrijke essentiële onverzadigde vetzuren (vitamine F) en 3 % chlorofyl. Door de gunstige beïnvloeding van de zuur-base balans wordt verzuring tegengegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *