Blue Green Algae: Gezondheid uit een potje

Integrale Therapie Zoetermeer - Aphanizomenon Flos Aqua

Hèt antwoord voor een gezond lichaam en gezonde geest! Hoe dat zo? Het bevat alle essentiële vitamines, mineralen, enzymen en sporenelementen die ons lichaam nodig heeft. Het bevat zelfs al die voedingsstoffen die tegenwoordig niet meer in ons voedsel zitten, maar die ons lichaam wel hard nodig heeft. Blue Green Algae wordt in vele vakpublicaties en boeken bestempeld als “het perfecte superlevensmiddel van de natuur”.  Vele onderzoeken tonen aan, dat deze zoetwateralg een ideale verrijking van het dagelijks menu is. Als wildgroeiend totaalorganisme heeft het een hogere voedingsstofdichtheid dan ieder ander bekend levensmiddel. Door de hoeveelheid vitamines, mineralen, enzymen en sporenelementen helpt het de tekorten in het lichaam op te heffen en wordt het lichaam instaat gesteld om zichzelf te kunnen genezen.

Oorsprong

De Blue Green Algae komt uit het vulkanische Klamath meer in Amerika. Dit ligt op 1400 meter hoogte. De Blue Green Algae is een natuurlijk voedingsmiddel dat een totaal-werking heeft op het lichaam en de geest. De Blue Green Algae wordt op zorgzame wijze geoogst en met gebruik van de “Refractance Windom TM” technologie gedroogd. Bij dit droogproces wordt de waardevolle samenstelling beter behouden dan bij bijvoorbeeld vriesdrogen. In de vorm van poeder en capsules is de Blue Green Algae jaren lang houdbaar.

Samenstelling

Slechts 1,5 gram van de gedroogde Blue Green Algae dekt de complete lichaamsbehoefte aan alle acht essentiële aminozuren. Niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief. Dit komt doordat de samenstelling van deze aminozuren gelijk is aan die van het menselijk lichaam. Daardoor voorziet het direct in de behoefte van het lichaam.  De Blue Green Algae bevat alle mineralen en sporenelementen die het menselijk lichaam nodig heeft en in een samenstelling die als “maatwerk” in de behoeftes voorziet. Alle mineralen en overige vitale stoffen ondersteunen elkaar onderling bij de werking.

Het menselijk lichaam kan het eiwit van de Blue Green Algae veel makkelijker opnemen dan ander plantaardig eiwit of dierlijk eiwit. Bovendien vormt het geen eiwitafval in de darmen. Daarin onderscheidt zich de Blue Green Algae van alle plantaardige en dierlijke eiwitbronnen.

Tot nu toe werden meer dan 40 (!) mineraalstoffen geanalyseerd die aan enzymen zijn gebonden en daardoor eveneens bijzonder makkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen. De Blue Green Algae bevat waardevolle onverzadigde vetzuren, zoals gammalinolzuur. Dit is één van de meest waardevolle meervoudige onverzadigde vetzuren, die tot nu toe slechts in weinig levensmiddelen worden aangetroffen.

De positieve invloed op de hersenen

Bijna eenieder die de Blue Green Algae regelmatig inneemt, meldt een stemmingsverbetering en het blijkt ook de ideale “brandstof” voor de hersenen te zijn. De in de Blue Green Algae in grote getale aanwezige biophotonen passeren ongehinderd alle membranen in de hersenen. Hierdoor komen de vitamines, mineralen, enzymen en sporenelementen direct bij de plek waar ze in de hersenen nodig zijn. Dit is uniek voor voedingsmiddelen! Hierdoor worden de hersenen in staat gesteld om meer en betere verbindingen te maken tussen de beide hersenhelften.  Dit maakt ons alert, meer intuïtief, evenwichtiger en creatiever. Deze werking kent ook een positief effect op Alzheimer. Door het maken van meer connecties tussen en binnen de hersenhelften zal de functie vermindering door Alzheimer worden teruggedrongen.

EEG-metingen in het kader van een placebogecontroleerde studie aan de Universiteit van Mexico tonen aan, dat de Blue Green Algae specifieke delen van de hersenen stimuleert. Uit de metingen van de hersenwerking is een verbetering zichtbaar van de samenwerking tussen de beide hersenhelften. Verdere tests laten zien, dat die delen van de hersenen die met concentratiestoringen, depressies, prikkelbaarheid, slecht geheugen en slaapstoornissen in verbinding staan, beter met elkaar verbonden zijn door de werking van de Blue Green Algae.

Kinderen, volwassenen en oudere mensen

Zowel kinderen als volwassenen kunnen profijt hebben van de veelzijdigheid van de Blue Green Algae. Dit is bijvoorbeeld te merken aan een betere focus, evenwichtiger gedrag en een fitter en sterker lichaam.

Oudere mensen eten vaak minder en kunnen de voedingsstoffen uit het eten slechter opnemen. Hierdoor worden ze getroffen door een tekort aan vitale stoffen. Veelal ontbreken vitamine C, zink, bètacaroteen, vitamine B1 en B12, foliumzuur, gammalinolzuur, magnesium, molybdeen, chroom, calcium en ook ijzer. Het complete organisme van de Blue Green Algae bevat deze stoffen in licht verteerbare vorm. Chlorofyl en het schaarse, immuunsysteem-stimulerende phycocyanine (blauwe kleurstof) zijn slechts twee van de elf kleurstoffen, die als natuurlijke antioxidanten het organisme in de strijd tegen vrije radicalen ondersteunen.

De Blue Green Algae bevat onder andere 60 tot 70% plantaardig eiwit (meer dan ieder ander levensmiddel). Het bevat ook 12 van de meest belangrijke vitamines (2 gram Blue Green Algae bevat meer bètacaroteen dan 1 wortel!). Ook bevat het de belangrijkste mineraalstoffen in ideale samenstelling, belangrijke essentiële onverzadigde vetzuren (vitamine F) en 3% chlorofyl. Door de gunstige beïnvloeding van de zuur-base-balans wordt verzuring tegengegaan.

Toepassing en dosering

De beste werking verkrijgt u door inname van de Blue Green Algae na het ontbijt. Indien u in de namiddag of in de avond de Blue Green Algae inneemt, kan het voorkomen dat u zich zo energiek voelt dat u moeite kunt ondervinden met het in slaap vallen. Een regelmatige inname is nodig om het gewenste resultaat te behalen.

De meeste mensen hebben 1-2 gram per dag nodig. Kinderen hebben minder nodig. Vanaf 2jaar: 0,5 gram en vanaf 5 jaar: 1 gram.

In geval van grote belasting of bij intensieve sportbeoefening kan de dosis ook (altijd in overleg met de behandelaar) verhoogd worden. De ‘juiste’ hoeveelheid is individueel verschillend. Een overdosering heeft in de opstartfase hoogstens eenmalig diarree tot gevolg.

Resultaten

Het nuttigen van Blue Green Algae, het supervoedsel bij uitstek, levert het lichaam de noodzakelijke voedingselementen, welke in het bereidingsproces van een warme maaltijd verloren gaan.

Blue Green Algae bevatten van alle planten op de planeet het meeste bladgroen en 60% eiwitten, in een verhouding gelijk aan die van het menselijk lichaam.

Dit resulteert na enkele weken innemen tot:

 • Meer energie. Zowel mentaal als lichamelijk
 • Betere bloedkwaliteit
 • Sneller herstel na ziekte, kwetsuren, operaties of chemotherapie
 • Gezondere huid, haar en nagels
 • Verhoogde topprestaties (spieropbouw en versneld herstel)
 • Geleidelijkere menstruatie (aanmaak nieuwe bloedvoorraad)
 • Verhoogd weerstandsvermogen
 • Een beter uithoudingsvermogen (kracht- en overlevingsvoedsel)
 • Ontgifting van het lichaam (van zware metalen zoals cadmium, kwik, lood, amalgaam, PCB’s en de meer dan 50.000 lichaamsvreemde stoffen die via lucht, drank en voeding het lichaam binnenkomen)
 • Betere concentratie/focus
 • Balans in het gedrag (o.a. minder driftbuien)
 • Verbetering van Alzheimer

Blue Green Algae kan in bijna alle gezondheidsklachten leiden tot herstel of verbetering. Om nog een aantal klachten te noemen: kinderen met ADHD kunnen zich beter concentreren, het Alzheimer proces kan worden vertraagd of gestopt en de bloeddruk kan door Blue Green Algae beter gereguleerd worden. Een van de werkingen is een verbetering van de stofwisseling. Dit kan positieve gevolgen hebben op het proces van afvallen.

Door de brede toepasbaarheid vormt de Blue Green Algae, samen met enzymen, de basis van de behandelingen voor bijna alle klachten.

Voedingsstoftabel van de Aphanizomenon flos-aqua

(bron:Klamath Blue Green)

Proteïne(aminozuren)      62%
koolhydraten      23%
lipide(vetten)        3%
Mineralen (as)        7%
Kleurstoffen(o.a. chlorofyl)        3%
vochtigheid       2%

Analyse essentiele aminozuren (per gram)

isoleusin 29 mg threonin 33 mg
leucin 52 mg tryptophan 7 mg
lysin 35mg valin 32 mg
methionin 7 mg arginin 38 mg
phenylalanin 25 mg histidin 9 mg

Niet-essentiële aminozuren (per gram)

asparagine 47 mg proline 29 mg
  alanine 47 mg serine 29 mg
glutamine 78 mg tyrosine 17 mg
cystine 2 mg aspartinezuur 7 mg
glycine 29 mg glutaminezuur 4 mg

Mineralen en sporenelementen (per gram)

borium 10,0 mg calcium 14,0 mg chloor 464,0 mg
chroom 0,53 mcg kobalt 2,o mcg koper 4,0 mcg
fluor 38,0 mcg germanium 0,27 mcg ijzer 350,7 mcg
magnesium 2,2 mg mangaan 32,0 mcg molybdeen 3,3 mcg
nikkel 5,3 mg fosfor 5,1 mg potassium 12,0mcg
selenium 0,67 mcg siliconen 186,7 mcg natrium 2,7 mg
tin 0,5 mcg titanium 23,3 mcg vanadium 2,7 mcg
zink 188,7 mcg jodium 0,5 mcg kalium 80 mg

Vitaminen(per gram)

provitimine A

(betacaroteen)

1,44 mg

(240RE)

thiamine(B1) 4,8 mcg riboflavine(B2) 57,3 mcg
pyrodoxine(B6) 11,1 mcg cobalamine(B12) 8,0 mcg ascorbinezuur 6 mcg
niacine (B3) 12,6 mg foliumzuur 1,0 mcg panthotheenzuur(B5) 6,8 mcg
biotine 0,3 mcg Vitamine E(0,1IU) 11 mcg choline 2,3 mcg

 Vetzuren (5% van het totaalaandeel)

palmitine (16:0) 43,4% palmitoleinee(16:1) 9,7%
palmitolinolen(16:2) sporen stearine(18:0) 2,9%
oliene 5,0% linol(18:2) 12,4%
linolen6,9,12(18:3) 21,4% cholesterolvrij    0%

Voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft

Vitamine A (beta caroteen) Chroom
Vitamine B1 (thiamine) Kalium
Vitamine B2 (riboflavine) Molybdeen
Vitamine B6 (pyridoxine) Natrium
Vitamine B12 (cobalamine) Chloor
Vitamine B3 (niacinamide) Zwavel
Pantotheenzuur Koper
Biotine Fosfor
Folinezuur Selenium
Vitamine C (ascorbinezuur) Choline
Vitamine D Methionine
Vitamine E Bioflavonoides Quercetine Rutine Hesperidine
Magnesium Blauwe bosbes
IJzer Look (knoflook)
Jodium Inosistol
Calcium Ginseng
Zink Pepermunt
Mangaan  

 

Wat zijn vitamines en hoe werken ze?

Alle vitamines zijn organische voedingsbestanddelen. Ze zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van het lichaam. Zonder vitamines kan een mens niet leven. Vitamines zijn nodig voor de groei, de energie en de algehele gezondheid. Ze moeten door middel van voeding of als supplement toegevoegd worden aan het lichaam, omdat de meeste vitamines niet door het lichaam aangemaakt kunnen worden. Vitamines zijn van belang voor elk orgaan van het menselijk lichaam. Wanneer organen hun werk verrichten komen vitamines hierbij ter hulp en werken mee in de chemische reacties binnen het lichaam.

Wat zijn mineralen en waarom heeft het lichaam ze nodig?

Mineralen zijn niet-organische stoffen, die nodig zijn voor het goed functioneren van het lichaam. In tegenstelling tot de vitamines, kan het lichaam helemaal geen mineralen aanmaken. Het belang van mineralen is duidelijk wanneer men bedenkt dat alle organen en lichaamsvloeistoffen bepaalde of alle mineralen bevatten.

Mineralen zijn aanwezig in beenderen, tanden, weke delen, spieren, bloed en zenuwcellen. Ze zijn noodzakelijk voor een mentale en fysieke gezondheid. Mineralen zijn noodzakelijk voor de continue aanmaak van nieuwe en gezonde cellen. Het menselijk lichaam kan onmogelijk gezond blijven zonder een volledige set aan mineralen (60 verschillende). Die mineralen zouden aanwezig  moeten zijn in de dagelijkse voeding of aangevuld worden door supplementen.

Wat zijn sporenelementen?

Sporenelementen zijn mineralen die het menselijk lichaam slechts in hele kleine hoeveelheden nodig heeft. Ze spelen een belangrijke rol in de gezondheid omdat ze nodig zijn in de assimilatie en het gebruik van vitamines en andere voedingsstoffen.

Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn natuurlijke stoffen die in elk lichaam voor komen. Net als vitamines en mineralen, zijn ook enzymen noodzakelijk om te kunnen leven. Enzymen worden in ons lichaam opgebouwd uit aminozuren, mineralen en vitaminen. Er zijn twee soorten enzymen, namelijk Cellulaire enzymen en Humorale enzymen. Met cellulaire enzymen worden de enzymen aangeduid die binnen een cel werkzaam zijn. De humorale enzymen duiden de enzymen aan die buiten de cel werkzaam zijn. Voorbeelden van humorale enzymen zijn: lipase, pepsine en pancreatine. Dit zijn enzymen die voorkomen in speeksel en spijsverteringssappen.

Enzymen zijn belangrijk voor het omzetten van eiwitten, iets wat in bijna elk proces in ons lichaam voorkomt. Het is dus belangrijk dat de juiste enzymen in de juiste verhoudingen aanwezig zijn, om te zorgen dat ons lichaam zo optimaal mogelijk blijft functioneren.

Een aantal voorbeelden van processen waarin enzymen een belangrijke rol spelen zijn: onze spijsvertering, nieren, bloeddruk en ademhaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *