Daag je lichaam uit op hoogte

Slank zonder dieet

 In de bergen vraagt het stofwisselingsproces in het menselijk lichaam twee tot drie keer zoveel energie. Dit leidt bij inspanning eerder tot verzuring dan op zeeniveau. Dit vraagt energie en in het lichaam wordt dan meer vet verbrand.

Trainingsmethoden die voorheen alleen voor topsporters beschikbaar waren staan nu ook tot uw beschikking.

Graag informeren wij u over de mogelijkheden om te verblijven en te trainen op hoogte. Laat u ondersteunen in het bereiken van een betere gezondheid, conditie en gewichtsvermindering. Daag uw lichaam uit.

Ervaar wat gesimuleerde hoogte met u doet

 

Hoogtetraining

Hoogtetraining leidt tot goede resultaten wanneer u zich fitter wilt voelen en wanneer u aan uw gewicht wilt werken. Op hoogte verblijven en op hoogte sporten kent allerlei positieve effecten voor uw lichaam. Hoogtetraining leidt tot verbetering van de conditie én van de prestatie. Wetenschappelijk bewezen is dat hoogtetraining bij topsport toegevoegde waarde heeft.

Ook is hoogtetraining perfect in te zetten voor gewichtsverlies. In de berglucht zit minder zuurstof dan op zeeniveau. Normaal gesproken zit er 20,9% zuurstof in de lucht. Op een hoogte van 2.500 meter ligt dat rond de 15,5%.

Het lichaam reageert op hoogte door meer rode bloedlichaampjes aan te maken. Dit leidt tot meerdere positieve fysiologische effecten. Er vindt onder andere een verhoogd transport naar en een verhoogde opname van zuurstof plaats in spieren en organen.

 

Resultaten

De toegevoegde waarde van verblijven, trainen en sporten in de hoogtekamers is bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Dit wordt onderstreept door persoonlijke ervaringen en behaalde effecten.

Verhoging van zuurstoftransport, zuurstofopname en glucoseopname in spieren en organen zijn de belangrijkste resultaten van de acclimatisatie en hoogtetraining.

 

Deze veranderingen leiden tot:

  • Verbetering van de vetverbranding
  • Verbetering van de stofwisseling
  • Verbetering van de conditie
  • Verbetering van de prestatie
  • Verlaging van het cholesterol
  • Versterking van het immuunsysteem

 

 

Hoogtetraining helpt u verder uw gezondheid te verbeteren en uw gewicht te verlagen.

Daag uzelf uit en ervaar het!

 

U gaat in goed overleg en met professionele begeleiding aan de slag. U kunt dus in eigen land ‘de bergen in’ om te trainen op elke gewenste hoogte; van de St. Moritz tot de Himalaya. De hoogtekamer is dus vooral bedoeld voor de verbetering van de algehele gezondheid, maar kan ook goed ingezet worden ter verbetering van de sportprestaties. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *