Hoogtetraining bij Astma en COPD

Corpus Health Astma COPD inhaler

Patroon doorbrekend

Voor astma- en COPD-patiënten, zowel kinderen als volwassenen, is ‘bewegen’ een flinke inspanning. Sport is voor hen hoogdrempelig. Als zij zich inspannen resulteert dit vaak in benauwdheid. Dit patroon kan doorbroken worden. In toenemende mate ondervinden astma- en COPD-patiënten de voordelen van trainen op hoogte.

Trainen op hoogte kan vanaf een matige intensiteit opgebouwd worden naar een intensiever niveau. De trainingsintensiteit is afhankelijk van uw persoonlijke conditie en ambities. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met uw belastingsniveau. Wij ondersteunen u in het bereiken van een betere conditie. Bijkomend voordeel is dat het vaak resulteert in vermindering van medicijngebruik.

 

Hoogtetraining werkt en doet er toe

De voorbeelden, nationaal en internationaal, zijn legio. Er wordt veel van astma- en COPD-patiënten gevraagd: verandering in gedrag omtrent roken, medicijngebruik en bewegen. De gevraagde gedragsverandering is niet eenvoudig. Het trainen in de hoogtekamer biedt mogelijkheden om te werken aan uw conditie, leefstijl en zelfvertrouwen.

 

Astma en COPD  zijn ziektebeelden die van grote invloed zijn op het functioneren in het dagelijks leven. Toch kunnen belemmeringen goed tegengegaan worden. Velen hebben door de hoogtetraining goede resultaten geboekt. De ene persoon kan het tweemaal per dag ‘puffen’ achterwege laten, de andere heeft geen last meer van slijmvorming en weer een ander ervaart een verlichting van de ademhaling. Het is ook iets voor u.

 

Ervaar het verschil

Sporten is van groot belang, voor iedereen. Mensen met astma en milde vormen van COPD hebben extra baat bij sporten omdat het juist voor hen goed is om de ademhalingsspieren te trainen. Daarnaast is het belangrijk dat astma- en COPD patiënten kunnen en durven sporten. Bijkomend voordeel is dat dit de sociale participatie vergroot. U kunt terecht voor hoogtetraining bij Corpus Health. In de trainingsruimte kunnen hoogte condities worden nagebootst. Zo gaat u in goed overleg trainen op hoogte. U kunt dus in eigen land ‘de bergen in’. Vanaf nu beschikt u over trainingsmethoden die voorheen alleen voor topsporters beschikbaar waren.

 

Resultaten

Training in de hoogtekamer leidt tot verlichting van de ademhaling en verbetert het immuunsysteem. Het principe achter de hoogtetraining is even simpel als complex. Het lichaam maakt op hoogte meer rode bloedlichaampjes aan. Dit leidt tot meerdere fysiologische effecten. De belangrijkste is het verhoogde zuurstoftransport in uw lichaam naar spieren en organen.

 

Resultaten die behaalt zijn:

  • Betere zuurstofopname
  • Meer energie
  • Verlichting van de ademhaling
  • Verbetering van de conditie en
  • Vermindering van gebruik van medicijnen

 

Spirotiger

De Spirotiger Medical is een apparaat voor het trainen van de opbouw en het uithoudingsvermogen van de ademhalingsspieren.

Er zijn verschillende positieve resultaten die de training met de Spirotiger teweeg brengt. De training zorgt bijvoorbeeld voor een verminderde ademnood dankzij verbeterde spiercoördinatie. Daarnaast krijgen de ademhalingsspieren meer uithoudingsvermogen en een beter vermogen om slijm weg te werken en op te hoesten. Door de sterkere houdingsspieren wordt ook de fysieke conditie verbeterd. In tegenstelling tot andere ademhalingstrainingen krijgt u geen last van duizelingen tijdens het trainen. Dit komt doordat het systeem nauwkeurig uw ademhaling registreert en zich daar op aanpast tijdens de training. Afhankelijk van het doel van de training worden één à twee trainingssessies per week geadviseerd.

Door de combinatie van het trainen in de hoogtekamer en het gebruik van de Spirotiger in de hoogtekamer worden de trainingen intensiever, maar de resultaten van de trainingen zullen ook verbeteren.

Meer informatie over de Spirotiger kunt u hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *