Hoogtetraining tegen Diabetes en Obesitas

Hoogtetraining

Hoogtetraining is een prima hulpmiddel bij diabetes (suikerziekte) en obesitas (zwaar overgewicht). Hoogtetraining is vooral bekend uit de topsport, aangezien hoogtetraining leidt tot verbetering van de conditie én prestatie.

Maar wat kan hoogtetraining voor u betekenen?

Hieronder beschrijven we de hoogtetraining en voordelen ervan voor mensen met diabetes en obesitas. Het principe achter de hoogtetraining is even simpel als complex. Hoogtetraining wil letterlijk zeggen dat training plaatsvindt op ‘hoogte’. Dit kan daadwerkelijk in de bergen zijn, maar ook dichter bij huis: in onze hoogtekamer.

 

Resultaten

Het nut van trainen en sporten in een hoogtekamer is bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Dit wordt onderstreept door persoonlijke ervaringen en effecten die behaald zijn. Verhoging van zuurstoftransport, zuurstofopname en glucoseopname in spieren en organen zijn de belangrijkste resultaten van de hoogtetraining.

 

Die resultaten leiden tot:

  • Verhoogde glucoseopname en een stabieler bloedglucose niveau
  • Betere vetverbranding; dit leidt tot gewichtsverlies
  • Verlaging cholesterolspiegel
  • Verlaagde bloeddruk, indien de bloeddruk te hoog is
  • Conditieverbetering
  • Vermindering medicijngebruik
  • Minder kans op complicaties zoals: nierfalen, netvliesontsteking
  • Vermindering van stress
  • Vergroten van zelfvertrouwen

 

Samengevat: hoogtetraining leidt tot biologische correctie van gestoorde stofwisselingsprocessen. Hoogtetraining helpt u verder. Daag uzelf uit en ervaar het.

 

Hoe werkt het?

Het is te vergelijken met trainen en sporten in de bergen. In de berglucht zit minder zuurstof dan op zeeniveau. Normaal gesproken zit er 20,9% zuurstof in de lucht. Op een hoogte van 2.500 meter ligt dat rond de 15,5%. Je lichaam reageert op hoogte door meer rode bloedlichaampjes aan te maken. Dit leidt tot meerdere fysiologische effecten. Het zuurstoftransport wordt verhoogd en hierbij verhoogt ook de zuurstofopname in spieren en organen. Dit maakt hoogtetraining tot een nieuw en goed middel in de strijd tegen diabetes en obesitas

 

Uitdaging

In toenemende mate wordt het bewegen op hoogte ook steeds meer in de gezondheidssector toegepast. Zowel in Nederland als in het buitenland zien we mensen met obesitas, diabetes, astma of COPD die zeer positieve ervaringen opgedaan hebben in hoogtecentra.

Het bewegen op hoogte geschiedt op een matige intensiteit en is afhankelijk van persoonlijke doelstellingen en conditieniveau. Door u te laten begeleiden in deze specifieke vorm van bewegen, heeft u nu de kans de vele positieve resultaten zelf te ondervinden. In veel gevallen kan het ook een mogelijkheid bieden tot het verminderen van medicijngebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *