Medische voordelen van onze hoogtekamer

De voordelen die een hoogtekamer biedt worden niet alleen door (top) sporters gebruikt. De hoogtekamer biedt ook mogelijkheden om een aantal medische aandoeningen te behandelen en wellicht te verlichten.

Integrale Therapie Zoetermeer - Hoogtekamer - Medische toepassing

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Astma en COPD. Deze aandoeningen maken het vaak moeilijker om goed en voldoende adem te kunnen halen. Wat nou als u wel weer normaal en zonder klachten zou kunnen ademen? Zou u er voor gaan?

Maar ook bij diabetes en obesitas zijn er vele positieve effecten te merken na het (licht) trainen in een hoogtekamer. Het lichaam wordt ertoe aangezet om zich aan te passen om toch voldoende zuurstof op te kunnen nemen. Al dit harde werken, samen met de toename van zuurstof in het bloed wanneer men weer buiten de hoogtekamer is, leidt tot gewichtsafname en stabilisering van de bloedsuikerspiegel. Klinkt simpel toch? Dat is het ook! Door slechts één a twee trainingen per week kunt u het verschil al merken.

Bent u aan het revalideren? Ook dan biedt de hoogtekamer voordelen. Het kan zijn dat u geopereerd bent of ernstig ziek bent geweest. In, onder andere, deze gevallen kan het verblijven in de hoogtekamer helpen om de revalidatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Dit werkt doordat het lichaam gestimuleerd wordt om meer rode bloedcellen te maken. Zo kan het meer zuurstof te kunnen opnemen. Dit kan positieve effecten hebben op bijvoorbeeld bot en spier herstel, maar ook het verbeteren van de lichamelijke conditie. Een gezond en sterk lichaam is in staat om zich sneller en beter te genezen.

UITDAGING

In toenemende mate wordt het bewegen op hoogte ook steeds meer in de gezondheidssector toegepast. Zowel in Nederland als in het buitenland zien we hoogtecentra die zeer positieve ervaringen opgedaan hebben met mensen met diabetes en obesitas, astma- en COPD patiënten, schildklierpatiënten en andere aandoeningen.

Het bewegen op hoogte geschiedt in beginsel op een matige intensiteit en is afhankelijk van persoonlijke doelstellingen en conditieniveau. Door u bij Corpus Health te laten begeleiden in deze specifieke vorm van bewegen, heeft u nu de kans de vele positieve resultaten zelf te ondervinden.

WILT U MEER WETEN OVER DE MEDISCHE TOEPASSING:

Hoogtetraining bij Astma en COPD

Patroon doorbrekend

Voor astma- en COPD-patiënten, zowel kinderen als volwassenen, is ‘bewegen’ een flinke inspanning. Sport is voor hen hoogdrempelig. Als zij zich inspannen resulteert dit vaak in benauwdheid

Dit patroon kan doorbroken worden!

In toenemende mate ondervinden Astma- en COPD-patiënten de voordelen van trainen op hoogte. Trainen op hoogte kan vanaf een matige intensiteit opgebouwd worden naar een intensiever niveau. De trainingsintensiteit is afhankelijk van uw persoonlijke conditie en ambities.

Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met uw belastbaar niveau. Graag willen wij u ondersteunen in het bereiken van een betere conditie. Bijkomend voordeel is dat het vaak resulteert in vermindering van medicijngebruik.

Hoogtetraining werkt en doet er toe

De voorbeelden, nationaal en internationaal, zijn legio. Er wordt veel van Astma- en COPD-patiënten gevraagd: verandering in gedrag omtrent roken, medicijngebruik en bewegen. De gevraagde gedragsverandering is niet eenvoudig. Graag informeren wij u over de mogelijkheden om te werken aan uw conditie, leefstijl en zelfvertrouwen.

Astma en COPD, wat is dat?

Astma en COPD zijn ziektebeelden die van grote invloed zijn op het functioneren in het dagelijks leven. Toch kunnen belemmeringen goed tegengegaan worden. Velen hebben door de hoogtetraining goede resultaten geboekt. De ene persoon kan het meerdere keren per dag pufjes nemen achterwege laten, de andere heeft geen last meer van slijmvorming en weer een ander ervaart een verlichting van de ademhaling. Het is ook iets voor u!

Ervaar het verschil

Sporten is van groot belang, voor iedereen. Mensen met astma en milde vormen van COPD hebben extra baat bij sporten omdat het juist voor hen goed is om de ademhalingsspieren te trainen. Daarnaast is het belangrijk dat astma en COPD patiënten kunnen en durven sporten.

Bij Corpus Health kunt u terecht in de hoogtekamer om op hoogte te trainen. In de trainingsruimte kunnen klimatologische condities worden nagebootst. Zo gaat u in goed overleg trainen op hoogte. U kunt dus in eigen land ‘de bergen in’ en trainen in een schone lucht. Vanaf nu beschikt u over trainingsmethoden die voorheen alleen voor topsporters beschikbaar waren.

Resultaten

Training in de hoogtekamer leidt tot verlichting van de ademhaling en verbetert het immuunsysteem. Het principe achter de hoogtetraining is even simpel als complex. Het lichaam maakt op hoogte meer rode bloedlichaampjes aan. Dit leidt tot meerdere fysiologische effecten. De belangrijkste is het verhoogde zuurstoftransport in uw lichaam naar spieren en organen.

Resultaten die al behaald zijn door middel van op hoogte trainen:

 • Betere zuurstofopname
 • Meer energie
 • Verlichting van de ademhaling
 • Verbetering van de conditie
 • Vermindering van gebruik van medicijnen
Hoogtetraining tegen diabetes en obesitas

Hoogtetraining is een prima alternatief tegen diabetes en obesitas. Hoogtetraining is vooral bekend uit de topsport, aangezien hoogtetraining leidt tot verbetring van de conditie en prestatie. Maar wat kan hoogtetraining voor u betekenen? Het principe achter de hoogtetraining is even simpel als complex. Hoogtetraining wil letterlijk zeggen dat training plaatsvindt op hoogte. Hieronder staan een aantal mogelijke resultaten die u ook zou kunnen behalen door middel van trainen in de hoogtekamer.

Resultaten

Het nut van trainen en sporten in de hoogtekamers is bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Dit wordt onderstreept door persoonlijke ervaringen en effecten die behaald zijn. Verhoging van zuurstoftransport, zuurstofopname en glucoseopname in spieren en organen zijn de belangrijkste resultaten.

Trainen in de hoogtekamer kan leiden tot:

 • Verhoogde glucoseopname en stabieler bloedglucose niveau
 • Betere vetverbranding dat leidt tot gewichtsverlies
 • Verlaging cholesterolspiegel
 • Verlaagde bloeddruk
 • Conditieverbetering
 • Vermindering medicijngebruik
 • Minder kans op complicaties (nierfalen, netvliesontsteking)
 • Vermindering van stress en vergroten van zelfvertrouwen

Samengevat, hoogtetraining leidt tot biologische correctie van gestoorde stofwisselingsprocessen. Hoogtetraining helpt u verder. Daag uzelf uit en ervaar het.

Hoogtetraining bij ADHD

Komt binnenkort

Revalideren in de hoogtekamer

Zowel tijdens de hersteltijd na een zware training, herstellen van een blessure, of revalideren na een ziekte of beroerte is het belangrijk dat een training niet intensief is.

Het lichaam heeft tijd nodig om aan te sterken. In de hoogtekamer bij Corpus Health kan heel licht getraind worden, maar wel heel effectief. Door de werking van de hoogtekamer wordt het lichaam getraind om bijvoorbeeld meer rode bloedcellen aan te maken, om het zuurstof gehalte in het lichaam op peil te houden. Als je weer buiten de hoogtekamer bent, betekent dit dat het lichaam nog steeds meer rode bloedcellen heeft en maakt.

Door de lage intensiteit van training in de hoogtekamer wordt er niet veel van het lichaam gevraagd. Wat hierbij vooral belangrijk is zijn de processen binnen het lichaam die ‘aangepakt’ worden door het op hoogte zijn. Dit is voor het lichaam een minimale inspanning. Maar de effecten van de aanpassingen in de processen zijn van groot belang voor het herstel van het lichaam.

Revalidatie

Voordelen van de hoogtekamer, die tijdens revalidatie vooral van belangrijk zijn:

 • Meer zuurstof aanmaak. Cellen hebben zuurstof nodig, dus met meer zuurstof kunnen er meer gezonde cellen aangemaakt worden.
 • Spieren krijgen meer kracht omdat ze wennen aan het tijdelijk minder beschikking hebben tot zuurstof. De spieren moeten dus efficiënter omgaan met de beschikbare hoeveelheid zuurstof.
 • Wanneer het lichaam, en vooral de spieren, al iets is aangesterkt kan er intensiever getraind worden in de hoogtekamer. Het effect hiervan zal een meervoud zijn van dezelfde intensiteit en duur van een training buiten de hoogtekamer.

Blessure herstel

Spieren kunnen ook aansterken zonder intensieve training. Alleen het tijdelijk verblijven in een hoogtekamer kan al leiden tot de genoemde positieve effecten. Daardoor is het zelfs voor de meest verzwakte mensen geschikt als begin van de revalidatie. Op aanvraag wordt het ook mogelijk om een fysio behandeling te krijgen in de hoogtekamer. Vooral bij het herstel na een blessure kan hierdoor met minimale inspanning door de patiënt toch veel bereikt worden tijdens een fysio behandeling in de hoogtekamer.

EMS BODYTEC

EMS Miha Bodytec training is een revolutionair trainingssysteem en biedt de voordelen van Hoge Intensiteit Interval Training om in een zeer korte tijd resultaten te boeken. In de topsport en revalidatie is EMS een oude, beproefde en wetenschappelijk geteste methode om prestaties te verbeteren en bij letsel het herstel te versnellen.

Nu is deze techniek beschikbaar buiten de topsport, om een volledige lichaamstraining te doen dat het lichaam versterkt, vormt en strakker maakt.

EMS training met behulp van Miha Bodytec benadert trainen vanuit een totaal ander perspectief. Namelijk door te werken met een lichaamseigen weerstand. Niet alleen innovatief en effectief, maar vooral erg leuk. En iets wat je leuk vindt, doe je vaker. Het recept voor resultaat!

Slechts 20 minuten trainen garandeert hetzelfde effect als 3 uur aaneengesloten zwoegen in de sportschool.

Integrale Therapie Zoetermeer - Hoogtekamer - Op hoogte trainen - EMS Bodytec

Miha Bodytec is gebaseerd op de bestaande beginselen van EMS (Electro Spier Stimulatie)-training, maar in vergelijking met de meer conventionele EMS trainingsapparatuur, stimuleert het door middel van een bipolair systeem, de agonist, antagonist en de diep gelegen spiergroepen tegelijkertijd. Het creëert de effecten en voordelen van een explosieve krachttraining, maar dan zonder de impact op de gewrichten en gewrichtsbanden. Daardoor is het een trainingsmethode die bereikbaar wordt voor iedereen; van jong tot oud.

De Miha Bodytec kan ook spieren laten samentrekken en ontspannen, die door bijvoorbeeld een CVA niet meer goed functioneren. Door op deze manier toch de spieren te trainen, kan geprobeerd worden om langzaam maar zeker de functie van de spier weer te herstellen waardoor de spier weer op eigen kracht gebruikt kan worden. Deze rustige en non-invasieve manier van trainen is uitermate geschikt bij revalidatie, omdat het zeer laagdrempelig is en geen kracht van het lichaam vereist.

> Lees meer

STARTEN MET OP HOOGTE TRAINEN?

Neem dan contact met ons op.

Bellen E-mailen