Haal het beste uit jezelf met de Corpus Health Hoogtekamer

Ga jij binnenkort de Kilimanjaro beklimmen of de Mont Ventoux bedwingen? Of doe je voor het goede doel mee aan de Alpe d’HuZes of Giro di KiKa? Dan moet je eerst wennen aan sporten op hoogte. Dit kan in de Corpus Health Hoogtekamer. In de grootste hoogtekamer van Nederland kan jij het beste uit jezelf halen!

Integrale Therapie Zoetermeer - Hoogtekamer - Op hoogte trainen

Hoogtetraining is trainen boven zeeniveau, zoals in de bergen. Op zeeniveau bestaat de lucht voor 20,9% uit zuurstof, maar op 2500 meter boven zeeniveau zit er nog maar 15,5% zuurstof in de lucht. In de hoogtekamer van Corpus Health wordt de zuurstof kunstmatig verminderd. Hoe minder zuurstof in de lucht, hoe zwaarder de training. Door te trainen in de hoogtekamer zorg je ervoor dat je net dat stapje extra kunt zetten.

AFZIEN

Je traint in de hoogtekamer van Corpus Health op de Wattbike onder leiding van fietscoach Martijn Knoester, Hann Worst of oud-profwielrenner Marco van der Hulst. “Het is echt afzien”, zegt Martijn. “Je begint de training met de maximaaltest. Dan wordt bepaald hoe groot jouw motor is, dus jouw maximale wattage en hartslag. Op basis van die waarden ga je het trainingsprogramma in. De meesten fietsen één of twee keer per week een les van één uur en twintig minuten op de Wattbike.”

VOOR JONG EN OUD

Trainen in de hoogtekamer is niet alleen voor beroepsporters, maar ook voor iemand die gewoon naar een beter conditie streeft. “Je moet het rustig opbouwen, maar het is echt voor jong en oud”, vertelt Marco. “Je moet eerst wennen aan de fiets, wattage en hoogte. Een huisvrouw kan samen met een beroepsrenner trainen. Je traint namelijk in je eigen zone, op je eigen niveau.”

WATTBIKE

Je las al een paar keer de term Wattbike; dit is geen normale spinfiets! De Wattbike is net als een racefiets: je moet constant blijven trappen, anders sta je meteen stil. “Het is een veel realistischer gevoel van bergop rijden. De meest effectieve trainingen doe je door het vermogen (watt), cadans (RPM) en hartslag (HF) te controleren en in de juiste zone te houden tijdens je trainingen”, aldus Martijn.

GEGEVENS OP HET SCHERM

Door de speciaal door Wattbike ontwikkelde software kun je al jouw gegevens van de training op een groot scherm zien. Via bluetooth worden de gegevens direct naar je smartphone gestuurd, zodat je ze thuis kunt bekijken én delen. Wat ook handig is: als je aangemeld bent bij fitmanager (via de website), kun je je aanmelden voor de trainingen via de fitmanager applicatie. Zo kun je altijd kunt zien of er nog plek is.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Corpus Health geeft je de persoonlijke begeleiding die je verdient. Elk lichaam reageert anders op trainingsprikkels. Wat voor de één een rustige hersteltraining is, is voor de ander een intensieve training. Wat je (sportieve) doel ook is, je krijgt de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

De enige manier om erachter te komen hoe je zo optimaal mogelijk traint en zo snel mogelijk jouw ultieme doelen bereikt, is door middel van professionele, persoonlijke begeleiding.

WILT U MEER WETEN OVER DE HOOGTEKAMER:

Wattbike

De Wattbike en trainen op hoogte zijn als twee handen op één buik. Inspanningsfysiologen en Tour-winnaars weten het al lang, het is een gouden combinatie. De lichamelijke reactie van trainen op hoogte (hoogtekamer) in combinatie met een technisch juiste training (Wattbike) zorgt samen voor de meest effectieve trainingstechniek.

De meest effectieve trainingen doe je door het vermogen (Watt), Cadans (RPM) en Hartslag (HF) te controleren en in de juiste zone te houden tijdens je trainingen. Keihard trainen kan iedereen, maar optimaal trainen doe je door op de juiste intensiteit te fietsen. En dit is precies wat je op de Wattbike doet.

“De Wattbike en trainen in de hoogtekamer is een gouden combinatie om je trainingen naar het volgende niveau te tillen.”

Waarom de Wattbike?

Het bijzondere van de Wattbike is dat de training inzichtelijk gemaakt wordt door middel van speciale software. De speciaal door Wattbike zelf ontwikkelde Power Cycling software projecteert alle relevante gegevens van de training op een groot scherm. Afhankelijk van de trainingsvorm kan het vermogen, de hartslag en de cadans worden geprojecteerd per individu.

Dit werkt motiverend voor jou als sporter, maar ook verschillen tussen eerdere trainingssessies vallen zo sneller op. De trainer heeft direct inzicht in wat je doet. Handig om vooruitgang in beeld te brengen, maar wellicht nog belangrijker om jou te beschermen op een slechte dag.

Via bluetooth worden alle gegevens direct geregistreerd op je smartphone en zijn de gegevens beschikbaar om te analyseren en te delen. Motiverend om trainingen naast elkaar te leggen en een goed idee van je vooruitgang te krijgen. In een mum van tijd krijg je een beter idee van vermogens- en hartslagzones.

Trainen op hoogte met de Wattbike

Op de Wattbike wordt altijd getraind op individuele trainingszones. Zowel vermogen als hartslag zullen aan bod komen. Nu is het zo dat hoogte invloed heeft op de hartslag en het geleverde vermogen. Het hart zal beter zijn best moeten doen in de ijlere lucht en de spieren zullen minder zuurstof beschikbaar hebben om de arbeid te leveren. Hartslagzones zullen dus iets hoger liggen (op duurintensiteit) en vermogenszones juist wat lager.

Vooraf en na afloop van de trainingsperiode met hoogtetrainingen zullen we een aantal testen op de Wattbike doen. Dit doen we om de basisconditie te meten, de hartslag- en vermogenszones uit te rekenen en de lichamelijke reactie op de lage zuurstofdruk in kaart te brengen. Alles wordt uit de kast gehaald om de perfecte training voor jou te maken. Je krijgt de persoonlijke begeleiding die je verdient.

Bij Corpus Health krijg je een aanpak waarmee alles draait om jouw beleving. Je krijgt de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt om je doelen te bereiken. En misschien nog wel het allergrootste voordeel van trainen op hoogte met de Wattbike: Je hoeft niet meer op hoogtestage naar het buitenland om de voordelen die hoogtetraining met zich meebrengt te ervaren

Vele topsporters en wereldsterren zijn jou al voorgegaan en trainen momenteel op hoogte, om zo het maximale uit hun training en uit hunzelf te halen.

Ben jij de volgende…?

> Wattcycling Center Zoetermeer.

Tacx

Het fietsen op een Tacx maakt het binnen trainen veel aantrekkelijker dan met een ouderwetse hometrainer. Je gebruikt namelijk je eigen fiets om te trainen, wat inhoudt dat je altijd de ideale zitpositie en afstelling kunt vinden.

Je plaatst de racefiets of mountainbike hiervoor eenvoudig in de Tacx trainer. Deze worden niet alleen gebruikt voor trainingen; wedstrijdrijders gebruiken ook vaak een Tacx fietstrainer als warming-up voor een wedstrijd

Tacx maakt van jou de held in je eigen koers

Speel de hoofdrol in je eigen koers en rijd als een echte prof je favoriete ronde met de Tacx I-Genius, het topmodel van Tacx. De combinatie van het robuuste, stevige frame en de geavanceerde Tacx Trainer software maakt het rijden in virtuele werelden tot een ware sensatie.

De Tacx I-Genius heeft een draadloze motorrem met computergestuurd vliegwiel die bij lage snelheden hoge vermogens genereert. Fiets je een virtuele berg af, dan geeft de Tacx I-Genius je een duwtje in de rug. Zo wordt het fietsen nóg realistischer.

Integrale Therapie Zoetermeer - Hoogtekamer - Op hoogte trainen - Tacx

Voordelen van fietsen met Tacx

De Tacx I-Genius kan maximaal een stijgingspercentage van 20% simuleren. Dit betekent dat wanneer een virtuele berg wordt beklommen van 20%, de Tacx I-Genius dit zeer realistisch kan simuleren.

Door het geavanceerde weerstandsysteem kan de Tacx trainer ook op lage snelheden een hoge weerstand genereren. Ga je bergaf dan zal de Tacx I-Genius je een zetje in de rug geven. Dit doet de Tacx trainer tot een dalingspercentage van maximaal 5%.

Je kunt in de ‘virtual reality’ wereld tegen één of meerdere digitale renners fietsen. Blijf achter een tegenstander hangen, zet aan en rijd hem voorbij. Realistischer dan écht fietsen kan bijna niet. Je kunt zèlfs bijvoorbeeld de tour de France ‘meedoen’.

Ben je (eindelijk) klaar om de held in je eigen koers te worden? Je hebt lang genoeg gewacht, vind je zelf ook niet?

Pak je beste fiets en kom naar de hoogtekamer van Corpus Health: grijp die heldenrol! Net zoals in iedere fietsronde kan er maar één de winnaar zijn…

EMS BODYTEC
Integrale Therapie Zoetermeer - Hoogtekamer - Op hoogte trainen - EMS Bodytec

Ben je meer van de krachttraining, en minder van het fietsen? Ook dan bieden wij een uitkomst! Dankzij de EMS Miha Bodytec kan er op elk niveau getraind worden, binnen of buiten de hoogtekamer. Het bijzondere van de Miha Bodytec is dat het alleen gebruik maakt van de lichaamseigen weerstand. Hierdoor worden met name de gewrichten ontlast, ook tijdens een zware training. De training kan zo licht of zwaar worden als u zelf wilt.

Meer informatie over de werking en de voordelen van EMS Bodytec kunt u hier vinden.

Aanmelden voor Wattbike training

Wilt u niet langer wachten en gelijk aanmelden voor een training met de Wattbike?
Hier onder vindt u de kalender. U dient een account aan te maken op Fitmanager en strippen aan te schaffen.
Met deze strippen kunt u zich aanmelden voor een van de trainingen die in de kalender staan.

Meer informatie kunt u vinden op https://wattcycling.nl/zoetermeer

Powered by Fitmanager

STARTEN MET OP HOOGTE TRAINEN?

Neem dan contact met ons op.

Bellen E-mailen