AUDIO VISUELE ENTRAINMENT (AVE)

De hersenen sturen alle lichamelijke en psychische processen in ons lichaam aan. Wanneer uw centrale zenuwstelsel niet goed functioneert, kan dit lichamelijke, neurologische en psychische klachten tot gevolg hebben.

Integrale Therapie Zoetermeer - Audio Visuele Entrainment

Audio Visuele Entrainment (AVE) optimaliseert uw centrale zenuwstelsel en traint uw hersenen om hun totale potentieel te gebruiken. Het effect is in alle lagen prettig merkbaar; fysiek, mentaal, en emotioneel.

Een gezond stel hersenen genereert de juiste hersengolven voor een bepaalde situatie. Als we lezen zullen gezonde hersenen grotendeels beta hersengolven genereren. Door bijvoorbeeld stress, chemische disbalans of een genetische afwijking kan het voorkomen dat iemand niet de juiste hersengolven voor een bepaalde situatie genereert. AVE kan hierbij helpen door de hersenen te trainen om de juiste golven te genereren.

Heeft u bijvoorbeeld last van emotionele of mentale klachten, een Burn-out, een trauma of fobieën? Of staat u onder zware druk of stress? Audio Visuele Entrainment stimuleert het loslaten van oude en soms vervelende gedachten en gevoelens en helpt bij ontspanning en balans.

Tijdens een AVE behandeling krijgt u een koptelefoon op, waaruit verschillende klanken zullen komen, afhankelijk van het doel van de behandeling. Daarbij krijgt u ook een bril op, waarmee verschillende kleuren licht worden toegediend. Afhankelijk van het doel van de behandeling worden er verschillende kleurencombinaties gebruikt.

Er wordt per individu bekeken of AVE een juiste toevoeging of behandeling kan zijn.

CONTACT OPNEMEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER AUDIO VISUELE ENTERTRAINMENT

Wat is Audio Visuele Entrainment (AVE)?

Licht en geluid hebben invloed op de hersenactiviteit. Door middel van AVE kan de hersenactiviteit beïnvloed worden. De techniek maakt gebruik van lichtflitsen en geluidstonen die dezelfde frequenties hebben als de hersengolven.

Integrale Therapie Zoetermeer - AVE - lichtflitsen

“We zitten op dezelfde golflengte!” Zegt of hoort u dit ook wel eens? Het kan letterlijk… De hersenen geven bepaalde golven af. Door licht en geluid toe te dienen door middel van AVE worden deze golven beïnvloed. De hersengolven gaan zich aanpassen aan de golven van het licht en geluid, dit wordt Frequency Following Response (FFR) genoemd. Een aantal positieve uitwerkingen hiervan zijn dat de overactieve geest wordt gekalmeerd, de bloedtoevoer naar de hersenen wordt gestimuleerd en de opname van glucose in de hersenen wordt gestimuleerd. Het gevolg hiervan is dat de hersenen een betere prestatie gaan leveren doordat neurotransmitters worden gestimuleerd en in balans gebracht.

Waarom AVE?

Het doel van de AVE behandeling is dat u een diepe staat van ontspanning bereikt. Wanneer dit lukt komen er een aantal neurotransmitters, alsmede regeneratieve chemicaliën en re-stabiliserende neurotransmitters vrij.

Een aantal voorbeelden zijn serotoninen, endorfine en dopamine. Deze stofjes zorgen niet alleen voor een gevoel van welzijn, maar herstellen ook de hersenfunctie.

Door de ontspanning verwijden de slagaders. Hierdoor worden de handen en voeten warmer en wordt de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogd. Ook dit zal de werking van de hersenen verbeteren.

De meeste cognitieve en emotionele klachten komen voort uit een verminderde bloedtoevoer naar bepaalde delen van de hersenen. Door deze toevoer te herstellen zullen de klachten verminderd worden.

Wanneer AVE?

AVE wordt vooral gebruikt bij mentale klachten. Denk hierbij aan (seizoens)depressie, angsten, ADD of chronische vermoeidheid. Hieronder vindt u een uitgebreidere lijst waarbij AVE kan worden ingezet:

 • ADHD/ADD
 • Autisme
 • Chronische pijnen
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressie / Angsten
 • Diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning
 • Fibromyalgie
 • Hoofdpijn en migraine
 • PMS
 • Premenstruele klachten
 • Seizoensdepressie
 • Slaapstoornissen
 • Stressbestrijding
 • Ter verbetering van leerprestaties
 • Verbetering van concentratie en geheugen
 • Verbetering van sportprestaties (peak performance)
 • Vergroten van mentale prestaties en creativiteit (peak performance)
Hersengolf frequenties

De hersenen genereren een aantal hersengolven. De hersengolven waar wij mee werken zijn: alpha, bèta, delta en theta. Dit zijn kleine, elektrische trillingen met verschillende frequenties.

Met behulp van EEG-apparatuur kunnen deze trillingen worden gemeten in ‘trillingen per seconde’, dit wordt ook wel ‘Hertz (Hz)’ genoemd. De diverse hersengolf frequenties hangen samen met verschillende staten van bewustzijn. Hieronder worden de verschillende frequenties besproken.  

ALPHAHERSENGOLF FREQUENTIES

De frequentie van alphahersengolven ligt tussen 8 en 12 Hz

Alphagolven worden geassocieerd met een volledige ontspanning. Bij de meeste personen wordt dit gestimuleerd door het sluiten van de ogen, dagdromen, fantaseren en visualiseren. Door met behulp van AVE de alphagolven te stimuleren komt men meer in contact met de creativiteit en intuïtie.

BETAHERSENGOLF FREQUENTIES

De frequentie van bètahersengolven ligt tussen 13 en 38 Hertz

Bètagolven worden geassocieerd met een alerte en wakkere bewustzijnstoestand. Bij stress en spanning worden er veel bètagolven geproduceerd en verminderen de andere typen hersengolven. Hierdoor voelt men zich oncomfortabel en zullen de gedachten met elkaar ‘botsen’. Normaal gesproken zijn bètagolven in een goede verhouding met de andere hersengolven aanwezig. Dan zullen zij niet voor problemen zorgen en zal het juist een positieve werking hebben. Bètagolven zijn van belang wanneer er probleemoplossend en logisch nagedacht moet worden, dus vooral wanneer er veel nagedacht moet worden. Ze worden daarna weer verminderd door ontspanning en spieractiviteit.

DELTAHERSENGOLF FREQUENTIES

De frequentie van deltahersengolven ligt tussen 0,5 en 4 Hz

Deltagolven worden geassocieerd met slaap. Bij het in slaap vallen is er eerst een periode waarin er veel deltagolven worden geproduceerd. Hierna volgt de ‘REM’ slaap, die wordt opgevolgd door een periode waarin veel deltagolven worden aangemaakt. De periodes waarin deltagolven worden aangemaakt zullen steeds korter zijn, naarmate de nacht vordert. Het nut van de deltagolven tijdens de slaap wordt vooral in verband gebracht met het herstel-stadium van de slaap, dus wanneer het lichaam nieuwe cellen aanmaakt om te herstellen.

THETAHERSENGOLF FREQUENTIES

De frequentie van thetahersengolven ligt tussen 4 en 7 Hz

De frequentie van thetagolven wordt geassocieerd met het wegglijden van het bewustzijn naar sufheid. Dit komt vooral voor in een staat van diepe ontspanning. Het komt voor bij creativiteit, dromen en in beelden denken. Tijdens de REM-slaap komen thetagolven ook vaak voor, het helpt hier bij het opslaan van herinneringen in het lange termijn geheugen.

Overzicht van de hersengolven
Integrale Therapie Zoetermeer Hersengolven
Integrale Therapie Zoetermeer Bodyscan Hart Groen

EEN COMPLETE BODYSCAN VOOR MAAR € 289,-

BINNEN 10 MINUTEN METEN WIJ UW GEZONDHEID DOOR

In deze kort tijd wordt uw lichamelijke conditie, levensstijl, de werking van uw hersenen,uw hart-en bloedvaten, uw ademhalingsstelsel, uw spier-en zenuwstelsel, uw spijsverteringsstelsel en nog veel meer doorgemeten. En binnen 14 dagen kunnen we gelijk aan de slag om uw gezondheid te verbeteren!

MEER OVER DE BODYSCAN