CARDIOSCAN

De cardioscan is de toekomst op het gebied van preventieve (gezondheids)zorg voor het hart en hartfalen. Het geeft u inzicht in uw hartconditie, stresslevel (CSI), vetpercentage (BMI) en uw algehele conditie.

Integrale Therapie Zoetermeer - Cardioscan

WAAROM ZOU U EEN CARDIOSCAN LATEN MAKEN?

Heeft u een idee hoe het met uw algehele conditie gesteld is? Bent u gevoelig voor stress of wilt u weten of uw stresslevel te hoog is? In hoeverre u zich moet opwinden over uw stress level? En hoe gezond uw gewicht is? Dit weet u waarschijnlijk niet precies; dat is begrijpelijk. Maar u zou het eigenlijk wel moeten weten, want het is een belangrijke graadmeter voor uw gezondheid.

Aangezien hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen en mannen in Nederland zijn, zou u moeten weten hoe het er met de conditie van uw hart en bloeddruk voorstaat. Gelukkig is dit heel snel en gemakkelijk in kaart te brengen met behulp van de cardioscan.

 

CONTACT OPNEMEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER CARDIOSCAN

Hoe werkt een cardioscan?

De cardioscan is gebaseerd op digitale ECG-technologie (electrocardiogram). Het is de toekomst op het gebied van preventieve (gezondheids)zorg voor het hart en hartfalen.

In enkele minuten tijd is het mogelijk om individuele stress, de algehele conditie en specifiek de conditie van het hart inzichtelijk te maken. Het resultaat wordt in een driedimensionaal kleurenrapport weergegeven. Hierdoor kunnen we in een vroeg stadium hart-gezondheid risico’s opsporen en hierop anticiperen, zodat de risico’s verminderd kunnen worden.

De cardioscan is de toekomst op het gebied van preventieve (gezondheids)zorg voor het hart en hartfalen. Het geeft u inzicht in uw bloeddruk, hartconditie, stresslevel (CSI), vetpercentage ( BMI) en algehele conditie. Deze gezondheidstest kan in een vroeg stadium hart-en gezondheidsrisico’s opsporen en hierop reageren, zodat risico’s kunnen worden verminderd.

De cardioscan analyseert op betrouwbare wijze de toestand van je hart en berekent op een wetenschappelijke en snelle manier uw huidige stressfactor. Ook het fitheidsniveau kan worden bepaald. De cardioscan doet dat op een gemakkelijk te begrijpen en te interpreteren manier. Het resultaat wordt weergegeven in een driedimensionaal kleurenrapport.

Integrale Therapie Zoetermeer - Cardioscan - Been
Integrale Therapie Zoetermeer - Cardioscan - Pols
Wat brengt een cardioscan nu precies in kaart?

De actuele status van de gezondheid is aan de vorm van het hart en het bijbehorende kleurenschema van het ECP af te lezen. Het kleurenschema en de vorm van het hart laten onmiddellijk de gezondheid van uw hart zien. De conditie van het hart wordt aangegeven op een schaal van 5 (zeer goed) tot 0 (kritisch, niet goed).

Daarnaast levert de cardioscan betrouwbare informatie over de hartslag en de hartslagvariatie. De unieke technologie waar de cardioscan gebruik van maakt geeft ook het stressniveau op het gemeten moment aan en vergelijkt deze met mogelijke tijdelijke en/of chronische stress die het lichaam op dat moment ondergaat.

Alle gemeten resultaten worden in de computer opgeslagen. Bij een volgende meting kunnen de voorgaande gegevens opgezocht worden, zodat u de vooruitgang in uw algemene gezondheid en het bijbehorende stressniveau kunt inzien.

 

Integrale Therapie Zoetermeer - Cardioscan Weergave
Wat zegt het over training?

Aan de hand van de resultaten van de cardioscan kan de manier waarop u traint bekeken en aangepast worden.

Mensen die al gestrest zijn voordat zij met hun training beginnen, leggen onnodige druk op hun lichaam en trainen niet effectief.

Wat wordt er nog meer getest?

Met behulp van een blaas-test (uniek in Nederland) wordt uw metabolisme doorgemeten en kunt u adviezen krijgen over voeding en bewegen. Het apparaat meet bijvoorbeeld het zuurstofgehalte in de uitgeademde lucht. Hoe hoger het gehalte dat in ons lichaam blijft, hoe beter het verbrandingssysteem werkt. Samen met de uitkomsten van de meting voor CO2 kan worden vastgesteld hoe optimaal de verbranding werkt.

Er hoort ook een infra-rood test van 2 x 5 seconden bij. Hier wordt de lichaamssamenstelling mee gemeten. Er wordt onder andere gekeken naar de verhouding tussen spieren, vetten en water in het lichaam.

Voor wie is de cardioscan geschikt?

Voor iedereen die wil weten hoe fit zijn of haar hart is. Tevens kunnen wij aan de hand van een cardioscan heel goed bepalen wat voor trainingsprogramma voor u geschikt is.

Ook topsporters gebruiken al jaren de cardioscan om inzicht te krijgen in een optimale trainingsopbouw. Coaches en therapeuten in het bedrijfsleven gebruiken de cardioscan om duidelijkheid en inzicht te krijgen in de mate van (mentale) stress, zodat zij snel en adequaat kunnen handelen.

Integrale Therapie Zoetermeer Bodyscan Hart Groen

EEN COMPLETE BODYSCAN VOOR MAAR € 289,-

BINNEN 10 MINUTEN METEN WIJ UW GEZONDHEID DOOR

In deze kort tijd wordt uw lichamelijke conditie, levensstijl, de werking van uw hersenen,uw hart-en bloedvaten, uw ademhalingsstelsel, uw spier-en zenuwstelsel, uw spijsverteringsstelsel en nog veel meer doorgemeten. En binnen 14 dagen kunnen we gelijk aan de slag om uw gezondheid te verbeteren!

MEER OVER DE BODYSCAN