CEFALY

Wat nou als er een mogelijkheid bestaat waardoor bijvoorbeeld hoofdpijn en migraine kunnen worden verlicht?

Integrale Therapie Zoetermeer - Cefaly

Dit kleine apparaatje heet Cefaly en kan onder andere verlichting geven bij hoofdpijn en migraine. Ondanks dat het nog niet heel bekend is, wordt het al meer dan 40 jaar binnen de gezondheidswereld gebruikt. Het is een compleet veilige techniek die geen bijwerkingen heeft.

De werking van de Cefaly is in meerdere wetenschappelijke studies aangetoond. Onderzoeken zijn bijvoorbeeld geplaatst in het wetenschappelijke tijdschrift “Science”.

CONTACT OPNEMEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER CEFALY

Waarom Cefaly?

“Laat migraine uw dag niet verzieken, Cefaly helpt bij migraine!” Dit klinkt erg mooi, en dat is het ook! Een dagelijkse behandeling met een neurostimulator op het voorhoofd leidt tot minder migraine aanvallen, zoals in diverse wetenschappelijke studies is aangetoond.  

De Cefaly werkt niet alleen voor alle types migraine, maar bijvoorbeeld ook bij spanningshoofdpijn, een kater, angstgevoelens en stress.

Integrale Therapie Zoetermeer Cefaly grafiek
Voor wie Cefaly?

In principe kan iedereen de Cefaly gebruiken, zelfs kinderen vanaf 8 jaar (onder toezicht). Zwangere vrouwen kunnen ook zonder problemen gebruik maken van de Cefaly.

Het is zowel geschikt om te gebruiken bij vaak terugkerende of langdurige hoofdpijn of migraine maar ook bij incidentele gevallen.

WANNEER MAG CEFALY NIET GEBRUIKT WORDEN?

  • Na recent schedeltrauma of aangezichtstrauma, huidwond op het voorhoofd, waar de elektrode aangebracht wordt.
  • Achter het stuur van een motorvoertuig.
  • Het wordt individueel bepaald of het geschikt is om te gebruiken bij een hersenbeschadiging.
Wat houdt een sessie met de Cefaly in?

Tijdens de behandeling met de Cefaly bevindt u zich in een rustige ruimte waar u heerlijk kunt ontspannen. De sessie verloopt volgens 5 stappen:

Stap 1: Reinigen van de huid

Stap 2: Plaatsing van de plakstrip met elektrode

Stap 3: Plaatsing van Cefaly op de elektrode

Stap 4: Starten

Stap 5: De sessie is ten einde. Sessies duren 20 minuten per stuk.

Het gebruik van de Cefaly kent geen bijwerkingen. Het enige ongemak wat u kunt ondervinden is dat er na de sessie een roodachtige vlek achterblijft op de plaats waar de elektrode heeft gezeten. Dit trekt vanzelf weg.

Integrale Therapie Zoetermeer - Cefaly - Apparaat
Hoe werkt Cefaly?

De Cefaly gebruikt elektrische impulsen die op de zenuwbanen werken. Hij wordt geplaatst op de drielingzenuw, wat de belangrijkste zenuw in het hoofd is.

Wanneer men last krijgt van hoofdpijn, heeft men vaak last van deze zenuw. Door op deze zenuw in te werken pakt de Cefaly de hoofdpijn bij de bron aan.

Door de stimulatie van de Cefaly wordt er meer endorfine aangemaakt. Deze stof zorgt voor een gevoel van welzijn. Door een hoog gehalte van deze stof wordt de drempel waarop hoofdpijn en of migraine ontstaat hoger, waardoor men minder vaak last zal krijgen van hoofdpijn en of migraine.

Tegelijkertijd stimuleert de Cefaly ook het ‘poortconrole’ mechanisme, ook wel TENS-techniek genoemd. Hierdoor worden de pijnprikkels in het zenuwstelsel tijdelijk geblokkeerd, wat de pijn op dat moment vermindert.

VEILIGHEID

De TENS-techniek wordt al ruim 40 jaar door Cefaly gebruikt. Het is een bewezen veilige techniek die in overeenstemming is met de 93/42/EEG richtlijnen over de geneeskundige apparaten en met alle verenigde internationale IEC normen. Ook wordt de Cefaly ontwikkeld in overeenstemming met de internationale ISO-norm, ISO 14971.

Er zijn tal van studies uitgevoerd die bevestigen dat de Cefaly volkomen veilig is om te gebruiken en daarnaast geen bijwerkingen kent.

Bij welke klachten kan Cefaly gebruikt worden?

De Cefaly kan worden ingezet bij tal van hoofdpijn- en stress-klachten. Het is een goede behandelmethode bij frequente hoofdpijn of migraine.

Werkt bij alle types migraine (bijvoorbeeld: oog-, menstruatie- en getransformeerde migraine), spanningshoofdpijn, posttraumatische hoofdpijn, kater, clusterhoofdpijn, sinusitis in het hoofd. Daarnaast kan het apparaat ook goed worden ingezet bij angst en stress.

Gedurende de behandeling wordt de pijn geremd en stopt de hoofdpijn, de angst wordt gekalmeerd en het gevoel van stress wordt verminderd. Enkele behandelingen per week volstaan om te zorgen dat de hoofdpijn en het gevoel van  stress minder snel terugkomen.

Integrale Therapie Zoetermeer Bodyscan Hart Groen

EEN COMPLETE BODYSCAN VOOR MAAR € 289,-

BINNEN 10 MINUTEN METEN WIJ UW GEZONDHEID DOOR

In deze kort tijd wordt uw lichamelijke conditie, levensstijl, de werking van uw hersenen,uw hart-en bloedvaten, uw ademhalingsstelsel, uw spier-en zenuwstelsel, uw spijsverteringsstelsel en nog veel meer doorgemeten. En binnen 14 dagen kunnen we gelijk aan de slag om uw gezondheid te verbeteren!

MEER OVER DE BODYSCAN