EMS

EMS Bodytec training is een revolutionair trainingssysteem en biedt de voordelen van Hoge Intensiteit Interval Training om in een zeer korte tijd resultaten te boeken.

Integrale Therapie Zoetermeer - ems

In de topsport en revalidatie is EMS Bodytec training een oude, beproefde en wetenschappelijk geteste methode om prestaties te verbeteren en bij letsel het herstel te versnellen. Nu is deze techniek ook beschikbaar buiten de topsport, om een volledige lichaamstraining te doen die het lichaam versterkt, vormt en strakker maakt.

EMS Bodytec training benadert trainen vanuit een totaal ander perspectief. Namelijk door te werken met een lichaamseigen weerstand. Niet alleen innovatief en effectief, maar vooral erg leuk. En iets wat je leuk vindt, doe je vaker. Het recept voor resultaat! Slechts 20 minuten trainen garandeert hetzelfde effect als 3 uur aaneengesloten zwoegen in de sportschool.

 

Wilt u meer resultaat in minder tijd? Dan kunt u EMS Bodytec trainingen vanaf nu uw beste vriend noemen…

Meer informatie...

Het EMS Bodytec training principe

De Miha Bodytec die wij gebruiken is gebaseerd op de bestaande beginselen van EMS training (Electro Musculaire Stimulatie). In vergelijking met de meer conventionele EMS trainingsapparatuur stimuleert het door middel van een bipolair systeem, de agonist, antagonist en de diep gelegen spiergroepen tegelijkertijd. Het creëert de effecten en voordelen van een explosieve krachttraining, maar dan zonder de impact op de gewrichten en gewrichtsbanden. Daardoor is het een trainingsmethode die bereikbaar is voor iedereen; van jong tot oud.

Tijdens een EMS Bodytec training worden door middel van elektrische impulsen de spieren in het gehele lichaam gestimuleerd om aan te spannen. Dit creëert een lichaamseigen weerstand. Hierna is iedere beweging van het lichaam tegen deze weerstand in, een zeer intensieve ‘full body workout’. Maar dan zonder de onnodige weerstanden die bij traditionele trainingsmethoden inwerken op de spieren, pezen en gewrichten.

Het is mogelijk om per spiergroep de stimulatie te bepalen. De EMS bodytec trainer kan de stimulatie -afhankelijk van de training – verhogen of verlagen. Aangezien iedere beweging een oefening is – in tegenstelling tot fitness- of circuittraining – zijn de mogelijkheden onbeperkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: sport-specifiek trainen, afvallen, revalideren of gewoon lekker bewegen. Daardoor is EMS Bodytec training in ieder concept toepasbaar, bijvoorbeeld als onderdeel van een hersteltraining, voorbereidingstraining, nabehandelingstraject of volledig als ‘stand alone’. En dat allemaal met één en hetzelfde toestel. Slechts 20 minuten trainen garandeert hetzelfde effect als 3 uur aaneengesloten zwoegen in de sportschool.

Waarom EMS Bodytec training?
 • Speed Wellness; in 20 minuten heeft u een totale body work-out.
 • Gemakkelijke manier van trainen; voor iedereen haalbaar en bereikbaar.
 • Low/No impact krachttraining; lage of zelfs geen druk op pezen en gewrichten. Gelijktijdig een huidverstrakking en anti-cellulitis behandeling.
 • Verhoging van het basaal metabolisme
 • Gelijkmatig verbeteren van kracht, spierconditie en balans
 • Patiënten met lage rugklachten en/of incontinentieklachten zien hun klachten verminderen of zelfs verdwijnen als ze EMS Bodytec trainingen volgen.
 • Tijdsbesparing: een training van 20 minuten staat gelijk aan een drie uur aaneengesloten training in een sportschool.

Daarnaast zorgt de EMS Bodytec training ook voor:

 • Stimulatie van de doorbloeding
 • Stimulatie van de stofwisseling, waardoor er meer vetverbranding plaatsvindt en het lichaamsgewicht vermindert
 • Een verbetering van de huid en lichaamscontouren
 • Een verbeterde aansturing van de spieren, waardoor het lichaam in een hogere ‘versnelling’ kan functioneren en een stuk energieker aanvoelt.
EMS Bodytec en revalidatie

EMS Bodytec wordt al jarenlang gebruikt bij revalidatie van patiënten. Het is een veilige manier waarbij snel progressie geboekt kan worden om terug te komen op het oude niveau. Door EMS Bodytec worden de betrokken spieren sneller op niveau getraind dan bij een normale krachttraining. EMS Bodytec verbetert de aansturing vanuit je zenuwstelsel. Door deze stimulatie wordt het signaal naar het ruggenmerg en weer teruggestuurd, waardoor de spier leert, traint en zich kan verbeteren. De aansturing vanuit het zenuwstelsel naar de spieren wordt dus verbeterd.

Omdat er staand of zittend getraind wordt, belast je alleen de spieren en worden de gewrichten ontzien. Er kan zelfs vanuit een statische positie getraind worden. Daarnaast zorgt de EMS Bodytec training ervoor dat de agonist, antagonist en de dieper gelegen spieren getraind worden. Dit is een belangrijk voordeel van een EMS Bodytec training ten opzichte van andere trainingsmethoden, omdat met name de dieper gelegen spieren moeilijker te trainen zijn. Daar komt meer lichaamsbesef bij kijken. Een eventuele begin-en eindmeting kan gebruikt worden om de progressie te meten en te zien welke vooruitgang er is geboekt met behulp van de EMS Bodytec training.

EMS Bodytec en sport

Sporters zijn continue bezig om zichzelf te verbeteren met verschillende trainingen om hun sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Een EMS Bodytec training geeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een van de nieuwste technologieën om uw sportprestaties te verbeteren. Trainen met EMS Bodytec zorgt voor een zeer intensieve prikkel aan de spier, die kan oplopen tot 100% aanspanning. Bij een normale training is het bijna niet mogelijk om tot zo’n hoge aanspanning van de spier per contractie te komen.

Door middel van begin- en eind metingen kan de progressie, die geboekt wordt tijdens de trainingen, bijgehouden worden. De metingen bestaan o.a. uit een krachttest, vetmeting, inspanningstest en de gebruikte intensiteit van de machine. Deze voordelen maken dat de populariteit van EMS Bodytec training wereldwijd explosief stijgt. Niet op de laatste plaats doordat veel sterren van internationale klasse naar buiten treden met hun enthousiasme over deze effectieve vorm van training.

 

Waarom Usain Bolt en Sylvie Meis aan EMS training doen

Zo postte super atleet Usain Bolt een filmpje op zijn persoonlijke Facebook pagina waar hij EMS Bodytec training tijdens het trainen inzette. Maar ook Sylvie Meis is al jarenlang een trouwe fan van EMS Bodytec training. Ook professionele topclubs zoals voetbalclub FC Bayern München gebruikt al meerdere jaren deze manier van training.

Eventuele trainingen gericht op een specifieke tak van sport kunnen geïmplementeerd worden in de EMS Bodytec trainingen. Door de gerichte, sport specifieke trainingen kunt u in uw eigen trainingen gelijk de progressie van de trainingen met EMS Bodytec invoegen. Professionele sportclubs zijn u al voorgegaan en maken al jaren gebruik van de EMS Bodytec trainingen om hun sporters in een optimale conditie te houden en deze waar nodig te verbeteren. Het is ook belangrijk om te weten dat EMS Bodytec training blessures voorkomt!

EMS Bodytec en werk

Door een vol dagschema van werk, kinderen en sociaal leven blijft er vaak maar weinig tijd over om op een regelmatige basis te trainen. Het grootste voordeel van een EMS Bodytec training is dat een gehele work-out in 20 minuten is gedaan! Binnen 20 minuten is het gehele lichaam getraind, waarbij de intensiteit van de training van de spieren, gelijk staat aan een training van meer dan 3 uur in een sportschool.

Zo kunt u dus, zonder veel tijdverlies, productiever, scherper en fitter aan het werk blijven en houdt u het werktempo beter vol. Als u bij ons traint, houden wij rekening met uw drukke schema of de tijden waarop getraind kan worden. ’s Avonds trainen is mogelijk. De persoonlijke aandacht en begeleiding van de EMS-trainer zorgt voor een ontspannen trainingsomgeving, waar wel hard gewerkt wordt in de korte tijd dat u aanwezig bent.

EMS Bodytec en stress

EMS Bodytec is een zeer effectieve training, die de gevolgen van stress sterk kan beperken of terugdringen, maar ook preventief ingezet kan worden. Mensen die EMS Bodytec trainingen volgen, zijn over het algemeen stabieler, assertiever, weerbaarder en beter uitgerust omdat zij kwalitatief beter slapen en meer geconcentreerd zijn.

Misschien herkent u in uw eigen leven wel een moment waarin u tijdens een wedstrijd of in uw werk volledig opging in het nu. U bent dan in een optimale staat van creativiteit en concentratie en het kost je geen enkele moeite. We noemen dit de ‘zone’ of ook wel ‘flow’. Het is een mentale staat waarbij de inspanning minimaal en de resultaten maximaal zijn. Dat is helaas vaak niet op afroep beschikbaar, het overkomt je min of meer. Met EMS Bodytec training bereikt u hetzelfde effect.

De voordelen van  EMS Bodytec trainingen zijn groot. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie waarbij je ontspannen en geconcentreerd kunt zijn, vergaderingen, het schrijven van stukken, het lezen van verslagen etc. Dit kan absoluut met meer resultaat, effectiever en met meer gemak. EMS Bodytec trainingen kunnen ervoor zorgen dat u meer kunt presteren met minder inspanning. Want voor het leveren van topprestaties is het een absolute vereiste om te zorgen dat je vrij bent van stress. EMS Bodytec training zorgt voor een versnelde afvoer van stress, waardoor je je fitter gaat voelen, beter slaapt, minder hoeft te slapen, en veel alerter bent gedurende de dag.

Heeft EMS Bodytec training uw interesse gewekt? U bent meer dan welkom om te trainen bij Corpus Health. Persoonlijke begeleiding en volle aandacht staat bij ons voorop! Door de hoogopgeleide achtergrond van onze EMS trainers, kunnen wij individuele trainingsschema’s maken die perfect op uw trainingsdoel afgestemd zijn.

Integrale Therapie Zoetermeer Bodyscan Hart Groen

EEN COMPLETE BODYSCAN VOOR MAAR € 289,-

BINNEN 10 MINUTEN METEN WIJ UW GEZONDHEID DOOR

In deze kort tijd wordt uw lichamelijke conditie, levensstijl, de werking van uw hersenen,uw hart-en bloedvaten, uw ademhalingsstelsel, uw spier-en zenuwstelsel, uw spijsverteringsstelsel en nog veel meer doorgemeten. En binnen 14 dagen kunnen we gelijk aan de slag om uw gezondheid te verbeteren!

MEER OVER DE BODYSCAN