SPIROTIGER

De Spirotiger Medical is een apparaat voor het trainen van de opbouw en het uithoudingsvermogen van de ademhalingsspieren.

Corpus Health - Spirotiger

Er zijn verschillende positieve resultaten die de training met de Spirotiger teweeg brengt. De training zorgt bijvoorbeeldvoor een verminderde ademnood dankzij verbeterde spiercoördinatie. Daarnaast hebben de ademhalingsspieren meer uithoudingsvermogen en een beter vermogen om slijm weg te werken en op te hoesten. Door de sterkere houdingsspieren wordt ook de fysieke conditie verbeterd. In tegenstelling tot andere ademhalingstrainingen krijgt u geen last van duizelingen tijdens het trainen. Dit komt doordat het systeem nauwkeurig uw ademhaling registreert en zich daar op aanpast tijdens de training. Afhankelijk van het doel van de training worden één à twee trainingsessies per week geadviseerd.


Meer uithoudingsvermogen?
Train nu zelf het uithoudingsvermogen van uw ademhalingsspieren.

Ademhalingstraining – een succesvolle therapie voor snurkers

De positieve resultaten van ademhalingstraining bij snurkers werden vastgelegd door dr. W. Bauer, hoofd van de longafdeling van het Lindenhofziekenhuis in Bern, Zwitserland. Een van de oorzaken van snurken is volgens dr. Bauer de verslapping van de ademhalingsspieren bij toenemende duur en lengte van de slaap.
Daarnaast verslappen ademhalingsspieren ook door ouderdom. Het snurken kan een gevolg zijn van deze verslapping. De spieren in de keelholte hebben te weinig spanning om de keelholte open te houden. Dr. Bauer bewees dat het snurken bij proefpersonen – die met het ademhalingstrainingsapparaat Spirotiger Medical getraind hadden – duidelijk afnam. Voor vele snurkers en vooral voor hun partners brengt het apparaat nieuwe hoop.

Spirotiger zeer succesvol voor longpatiënten

Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit van leven voor longpatiënten die ademhalingstrainingen met de Spirotiger doen, verhoogd kan worden. Uit de studie ‘Respiratory Muscle Endurance Training in Chronic Obstructive Pulmonary Disease’ door dr. T. Schrerer van het Longcentrum Hirslanden te Zürich, blijkt dat training van de ademhalingsspieren een duidelijke verhoging van de kwaliteit van leven tot gevolg heeft. De Spirotiger biedt daardoor een geheel nieuwe mogelijkheid voor therapie. Dankzij de ademhalingstraining is het nu voor longpatiënten mogelijk om hun fysieke conditie te verbeteren.

Spirotiger versterkt het uithoudingsvermogen van de spieren

Ervaringen uit de praktijk laten zien dat ademhalingstraining met de Spirotiger tot versterking van de nek- en bovenlichaamspieren leidt. Gebruikers laten weten dat chronische rug- en nekklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Door de training worden de spieren van het gehele bovenlichaam sterker. Niet alleen de ademhaling maar ook de stabiliteit van het bovenlichaam verbeteren zich blijvend. Een houdingsverbetering wat leidt tot minder (pijn) klachten en een prettiger lichaamsgevoel zijn het gevolg.

Spirotiger uitstekend voor sporters

Naar mate de ademhalingsspieren zich vermoeien door bijvoorbeeld een zware lichamelijke training, kan de bloedstroom naar de ledematen worden verminderd. Dit heeft een negatief effect op de bloedsomloop in de arm- en beenspieren. De ledematen gaan daardoor ‘zwaar’ voelen, wat voelt als ‘pijnlijke spieren’. Hierdoor zal de prestatie van de sporter niet optimaal zijn. Om dit tegen te gaan kan de Spirotiger uitstekend worden gebruikt om de ademhalingsspieren te trainen waardoor het uithoudingsvermogen hoger wordt en de prestatie daardoor beter.
Vernieuwende technieken en technologieën kunnen u een doorslaggevend voordeel ten opzichte van de ‘concurrentie’ bieden. Of u nu professioneel of amateur sporter bent, iedere sporter kan zijn of haar algemene conditie verbeteren door middel van ademhalingstraining. De Spirotiger is hiervoor uitstekend geschikt. Met behulp van de Spirotiger verbetert u uw prestaties en bereikt u uw volledig potentieel. Het trainen met de Spirotiger heeft een positief effect op al uw fysieke capaciteiten, met als resultaat een verbeterd uithoudingsvermogen doordat uw ademhalingsstelsel optimaal getraind is.
Trainingen met de Spirotiger versterken niet alleen de ademhalingsspieren, maar ook de buik, rug en nekspieren. De training is niet vermoeiend voor het cardiovasculair systeem. Regelmatig trainen met de Spirotiger is een snelle en zekere weg naar succes. U gaat nu door waar anderen stoppen.

Voor wie is de Spirotiger goed te gebruiken?

Zowel jong als oud kan de Spirotiger gebruiken. Het is geschikt voor eenieder die zijn of haar lichaam en prestaties wil verbeteren.

Toepassingsgebieden voor revalidatie:

 • COPD
 • Mucovicidose / cystische fibrose
 • Neuromusculaire aandoeningen
 • Para- / tetraplegie
 • Dyspneu / kortademigheid
 • Verminderde conditie
 • Snurken / slaapapneu
 • Reumatologische aandoeningen (bijv. ziekte van Bechterew)
 • Cronische nekpijn / whiplash
 • Pre- / post-operatief

 

De voordelen van de Spirotiger op een rij:

 • Verminderde dyspneu / kortademigheid
 • Verbetert ademhalingsbewustzijn
 • Verhoogde ademhalingsefficiëntie
 • Ritmische ademhaling dankzij verbeterde spiercoördinatie
 • Verbetert uithoudingsvermogen van de ademhalingsspieren
 • Beter vermogen om slijm op te hoesten
 • Versterking van de houdingsspieren
 • Verbeterde fysieke vermogens
Reviews
Corpus Health - Spirotiger - Franco Marvulli

Franco Marvulli (track cycling)

Titles: Olympic medallist – Madison, World Championship runner-up – Madison, Cyclist of the Year 2004

Statement: At the beginning, SpiroTiger training was surprisingly tiring. Now I train every day and I can breathe more easily and really fill up with energy. SpiroTiger is always with me, not only when I’m preparing for a competition but during the competition, too: before every race I do a short training session of 4-5 minutes to get my respiratory system ready for the stress. .

Lara Gut (downhill skiing)

Titles: 3rd in the St. Moritz Downhill on 2 February 2008, 1st in the Giant Slalom at the Copa SudAmerica 2006, 1st in the Super-G FIS 2006

Statement: My body is already under a lot of stress with the daily training I’ve been doing and the competitions. Thanks to SpiroTiger, I’ve been able to step up the intesity of my training even more. After just a short period of SpiroTiger training, I saw an improvement in my endurance and recovery time. The SpiroTiger training was easy to incorporate into my training schedule and now it’s a permanent part of my daily training routine.

Corpus Health - Spirotiger - Lara Gut
Corpus Health - Spirotiger - Nino Schurter

Nino Schurter (mountain biking)

Titles: Bronze at the Olympics 2008 in Beijing, 2008 World Champion in the U23 category

Statement: SpiroTiger is simply an essential part of a complete training plan. Since I’ve been training wit hit, I can breathe more easily under stress and recover more quickly thanks tot he faster breakdown of lactates.

Integrale Therapie Zoetermeer Bodyscan Hart Groen

EEN COMPLETE BODYSCAN VOOR MAAR € 289,-

BINNEN 10 MINUTEN METEN WIJ UW GEZONDHEID DOOR

In deze kort tijd wordt uw lichamelijke conditie, levensstijl, de werking van uw hersenen,uw hart-en bloedvaten, uw ademhalingsstelsel, uw spier-en zenuwstelsel, uw spijsverteringsstelsel en nog veel meer doorgemeten. En binnen 14 dagen kunnen we gelijk aan de slag om uw gezondheid te verbeteren!

MEER OVER DE BODYSCAN