ONTDEK JE ‘HOOGSTE DOEL’ IN DE CORPUS HEALTH HOOGTEKAMER

Hoogtetraining is vrij uniek in Nederland. We zijn afhankelijk van kunstmatige oplossingen, zoals hoogtekamers. De hoogtekamer bij Corpus Health is de grootste van Nederland en is specifiek gebouwd voor sporters die het beste uit zichzelf willen halen.

Integrale Therapie Zoetermeer - Hoogtekamer - Werking Hoogtekamer

Zijn het je spieren? Is het wilskracht?
Is het je beste moment ooit of is het je geluksdag?

Het maakt niet uit. Het enige wat je nodig hebt is voldoende zuurstof. Zuurstof is precies hetgeen wat je nodig hebt als je jezelf tot het uiterste wilt dwingen, zodat jij jouw persoonlijke toppen kunt bereiken.

Hoogtetraining. Het woord zegt het al: een vorm van training die plaatsvindt op hoogte. Hoe hoger je zit, hoe minder zuurstof er in de lucht zit. En hoe minder zuurstof er in de lucht zit, hoe moeilijker je training.

Als je geruime tijd onder deze omstandigheden traint, past je lichaam zich hierop aan. Als je vervolgens weer op zeeniveau trainingen gaat draaien, heeft dat een enorm positief effect op je conditie en prestaties. Je lichaam is immers aan minder zuurstof gewend. De eerste invloeden van hoogtetraining werden duidelijk tijdens de Olympische Spelen van 1968 in Mexico City. Deze stad ligt op ruim 2300 meter hoogte en veel Westerse sporters hadden moeite met het presteren op hoogte. Sporters die zich wel op deze omstandigheden hadden voorbereid, waren overduidelijk in het voordeel.

Sindsdien is er veel onderzoek naar deze specifieke vorm van training gedaan. Dankzij Corpus Health is het nu mogelijk om op hoogte te trainen in Nederland, in de hiervoor speciaal ontwikkelde hoogtekamer. Wij bieden een speciale vorm van hoogtetraining aan die zorgt voor de optimale sportieve voorbereiding. Live Low, Train High (LLTH) is een trainingsvorm waarbij je op hoogte traint en in ‘het dal’ slaapt.

In de hoogtekamer wordt de zuurstofdruk kunstmatig verlaagd. Met behulp van trainen in de hoogtekamer zorg je ervoor dat je net dat ene stapje extra kunt zetten. Oftewel: je gaat door waar anderen stoppen, simpelweg omdat je meer zuurstof hebt. Of je nu traint voor de Olympische Spelen of gewoon gewicht wilt verliezen, het maakt niet uit. Trainen in de hoogtekamer geeft je die extra adem van kracht om je prestaties verhogen, je resultaten te verbeteren en jezelf te transformeren.

Zet je lichaam aan het werk!

Op zeeniveau bestaat de lucht voor 20.9% uit zuurstof. Op 2500 meter boven zeeniveau zit er nog maar 15.5% zuurstof in de lucht. Je lichaam reageert daarop door het beenmerg een signaal te geven om meer rode bloedcellen aan te maken, die verantwoordelijk zijn voor het zuurstoftransport in je lichaam. Het lichaam gaat dus feitelijk compenseren voor de verminderde zuurstoftoevoer.

Integrale Therapie Zoetermeer - Hoogtekamer - Werking Hoogtekamer - lichaam aan het werk

Individuele verschillen

Iedere sporter reageert verschillend op hoogte. Sommige sporters passen zich snel aan en zijn in een korte tijd goed aangepast, terwijl anderen een langere periode nodig hebben. Deze verdraagzaamheid is uitermate belangrijk om het trainingsprotocol op af te stemmen. Wordt de hoogte goed verdragen, dan zal de sporter dezelfde intervalblokken afwerken op een hogere intensiteit. Het is dus van belang dat het trainingseffect iedere training goed bij wordt gehouden door een ervaren trainer en de training aangepast wordt aan het individu.

Je hoeft dus niet meer op hoogtestage naar het buitenland om de voordelen die hoogtetraining met zich meebrengt te ervaren. Vanaf nu kan dit exclusief in de speciaal ontwikkelde hoogtekamer van Corpus Health, in Nederland!

Voordelen voor sporters en andere doelgroepen als
zij op hoogte trainen zijn:

  •         Verbetering van conditie, prestatie en uithoudingsvermogen
  •         Sneller herstel na training
  •         Versneld gewichtsverlies
  •         Verbetering van de vetverbranding
  •         Vermindering spiervermoeidheid
  •         Verlaging van bloeddruk en cholesterol
  •         Versnelde terugkeer op niveau na blessures
  •         Verbeterde stofwisseling.

STARTEN MET OP HOOGTE TRAINEN?

Neem dan contact met ons op.

Bellen E-mailen